søndag 11. mars 2012

Oppdatering!

Plutselig er det gøy å blogge igjen. Mye å fortelle om, og mye å se tilbake på etter som tida går. I dag har det vært brukbart søndagsvær og temperatur rundt 10-12 grader. Før jeg gikk i parsellen (uten kamera) var jeg ute å tok bilder av hjemmeprosjektet - hagestue. Murerne har gjort jobben de, og nå skal snekkeren sette inn to vinduer og dør, så har jeg frostfri vinterlagring for både planter og sikkert hageutstyr m.m. Så blir det vel laget tak - eller - heller gulv med varmekabler i, og etter det tenker jeg det blir laget ramme for 2. etasje. Der blir det bare glass til vegger. Her er det med andre ord bare å følge med :-)
Jeg fikk en smule hjerteklapp da jeg så hvordan trappebedet ble behandlet. Stakkars krokus, påskeliljer, blåveis og andre. Det ligger materialer og skiferstein midt på de mest strategiske steder. Her har det vært arbeidsfolk som ikke har skjønt betydningen av å bevare vårblomstringen! Jeg prøvde å redde det som kunne reddes, så nå er det bare å krysse fingrene. En må vel regne med litt svinn på store anlegg? Kanskje jeg må ta en tur på hagemessa for å få reparert de verste ødeleggelsene? :-)
Et lite besøk i drivhuset ble det også tid til. Jeg har klippet og frisert en del, - det er vel ikke så godt å se av dette bildet :-) Det har vært en fryd å overvintre denne gjengen. Blomster året rundt er luksus! Nå bare gleder jeg meg til å flytte de opp i den nye hagestua. Det blir utrolig mye lettere å stelle, sommer som vinter. Vannkran skal komme dit blomstene er, og jeg slipper å bære tunge vannkanner lenger :-) Jippiiii!
I Villa Hagero har jeg malt siste strøket på vinduskarmene. Fått hjelp av mannen til å montere ny kran ute, og ikke minst - montere senga som jeg endelig har malt det siste strøket på.  Jeg har hatt besøk av en god venninne som står på venteliste for å kjøpe parsell. Spennende! To av parsell-naboene har vært innom for å hilse på. Nå skal jeg snart begynne å notere - det er 109 parseller her..... :-)
Veldig koselig søndag har det vært. Syntes absolutt det var på sin plass med take-away til middag.
Ha en fortreffelig uke!

8 kommentarer:

Vivishagerom sa...

Her har det skjedd forandringer. Spennende å følge med!

Frodig og flott drivhus. Skjønner at du koser deg der!

Ønsker deg en fin kveld.

stallnilsen sa...

Så flott, men har du virkelig så flotte blomster allerede, himmel, skulle tru d var full sommer hos dæ :O)

Ha en fin kveld, hilsen Lisbeth.

krepsemor sa...

Himmel så frodig det var i drivhuset ditt! Misunnelig? Åneida......
Så spennende med ny hagestue. Håper bare ikke vårblomstringen din har tatt skade. Snekkerene tenker vel ikke på hvor de slenger fra seg materialer!
Dette ser veldig bra ut så langt =)
Lykke til videre med alle dine prosjekter!

Mom`s garden sa...

Så frodig i drivhuset ditt....ja skulle tro det var bilde fra i sommer. Lykke til med hagestue- det er gøy. Ja det er kjekt å blogge nå som det skjer så mye ute, lykke til med prosjektene-gleder meg å følge de.

Furulunden sa...

Alltid artig med prosjekter. Skal følge med å se hvordan det fortsetter hos deg for dette ser flott ut altså. Hos meg er det mest oppussing av hytte som berettes om på bloggen... Oppmuntrer lesere av furulundens facebookside med ditt innlegg. Siden finner du via min blogg:)

Mariann sa...

Ikke bare får du utestue, men overvintringsrom under også. Dette kommer jo til å bli helt supert!
Du verden for en blomstring i drivhuset. Pelargoniene dine må ha hatt optimale forhold i vinter.
Ha en fin ny uke!

Mete sa...

Wow! Så flott det blir!!

Alpefiol sa...

Dette så spennende ut!
Men du må fortelle litt hvordan du har klart å få så mye blomster i drivhuset allerede! Har du varme på hele vinteren og ekstra lys? Jeg lengter etter sommeren og blomster, et slikt frodig drivhus kunne jeg trengt nå... (er hagenybegynner, elsker blomster, men får ikke helt dreisen på det enda)...