søndag 25. mars 2012

Parkert i go`stolen!

For en fantastisk herlig helg! Jeg har fått holde på med det jeg liker nesten aller best - hage og blomster. Når solen skinner og temperaturen i tillegg er singletvarmt, så er alt bare kos! Nå er bedet mot stien ferdig luket og plantet for våren.  Bare vedlikeholdsluking utover nå. Jeg vet godt at jeg ikke har fått tatt all skvalderkålen som er der, men jammen skal jeg holde det nede så de ikke får kikke opp lenge om gangen!
Helt i enden av bedet står det to svært sjeldne orkideer. I følge selgere er de ikke lenger å få tak i, og jeg må si jeg er svært spent på hvordan de ser ut. Jeg har luket rundt disse også, og det er mange stiklinger der :-)
Oj - her har det nok vært en grevling eller to.... eller - det er nok bare Blomsterguri som har gravd opp et frukttre! Å hiv og hei sier jeg bare. Tungt!  Et annet hull ble selvfølgelig laget for å ta imot treet på det nye stedet. Ville treet ut av dette hullet da tro? Neeeeiiii - vil ikke,  helst ikke, egentlig! Å gamla sleit, og gamla dro osv. osv. Og som om det ikke var nok - hullet skulle fylles igjen før jeg skulle gå hjem også! Det ble gjort - og da skjønner du hvorfor jeg er godt parkert i go`stolen akkurat nå?


Det ser bra ut der det står nå syns jeg. Endelig på plass, plantet i samme høyde som før og med støttestolper godt banket ned i to sider. Jeg har festet treet godt til begge stolpene, men det ble gjort først etter at dette bildet var tatt. Ved enden på drivhuset ser du pallekarmene mine. Har tømt to stk. og begynt å fylle med leirjord, kugjødselkompost, litt annen uferdig kompost, + litt bark. Jaaa - man tager hva man haver. Jeg skal ha tre slike på to høyder langs drivhuset. Det kommer til å ta litt tid å få fyllt de. Det er faktisk utrolig mye jord som trengs.
Mannen kom med lunsj. Den ble inntatt ute, og med parasoll for å skygge litt for maten. Tevannet ble kokt på gasskomfyren, og neste helg er kanskje kjøleskapet på plass så jeg kan ha litt kald drikke mens jeg arbeider. Lunsjen var i alle fall kjempegod og det var veldig koselig!
I bakgrunn er det en rekke med tujaer - de skal vekk til fordel for en levegg. Men - ting tar tid, og de er foreløpig ikke prioritert. 

Nå venter en ny uke med jobb og andre aktiviteter. Ha det bra så lenge!

6 kommentarer:

Vivishagerom sa...

Virkelig bra jobbe i dag! Det er herlig å kunne holde på med det som en liker best! Det har jeg også gjort!

Lene sa...

Det må jeg si var ett realt dagsarbeid du har lagt ned i hagen i dag :)
Håper ikke skvalderkålen kommer alt for raskt opp igjen :)
Klem lene

AnitaH2 sa...

Kos deg i godstolen, det er tydeligvis vel fortjent!

Linda sa...

Oj,som du får ting unna.Hagelagsmøte i kveld,kanskje vi sees?

Linda sa...

Herlig å kunne jobbe i hagen på denne tiden, og med sol og varme i tillegg:)

Margareth sa...

Sååå flink du har vært!! Det er ikke bare bare å grave opp et tre som absolutt ikke vil! Blir spennende å se hva orkideèn vil vise seg for deg :-))