lørdag 30. januar 2010

Å hallo så gøy å så :-)

Her har det gått unna i dag. 36!!!! typer frø har kommet i jorda. Det som er mest moro akkurat nå er å lese de forskjellige såanvisningene. Det har resultert i 8cm potter i minidrivhus under lyslista på kjøkkenbenken, i vinduskarmen på kjøkkenet - uten lyslist, i trappevinduet - de som vil ha det mørkt har fått sølvfolie over seg, og skal bo der en stund. Det står sådd på badegulvet og på fyrrommet, og enda flere har kommet på soverommet. Ca. 15 grader er visst ideelt for at en del frø skal spire. Noen er i varmen på fyrrommet bare for en dag og så er det rett ut i kulden. Jeg er litt smånervøs for om jeg kommer til å huske hvem som skal hvor, og når de skal det. Jeg har til og med en pose med frø i et fuktig kaffefilter i kjøleskapet. De skulle stratifiseres før de kunne sås! Håper jeg ikke glemmer de helt :-) I tillegg står fem eggeglass med frø i vann - de skal jeg så i morra. Og jeg har smugkikket på kalenderen på mobilen - der står det at en akeleie skal inn i varmen i morra. Jeg må vel ut å spa i snøen da.....
Her ser dere litt av stuebordet litt tidlig på dagen - nå er de fleste merkelappene i bruk!

Det har vært mange timers arbeid, og nå har jeg plassert meg i godstolen foran TV`n - venter på sesongavslutningen på Greys Anatomy.... Det ble for sent på tirsdag. Denne blomsterguria trenger nattesøvn for å fungere :-)

4 kommentarer:

Anita sa...

Takk for koselig kommentar inne på min blogg!

Å herlighet hvor hard du har jobbet da! Det er jammen meg ikke lite frø du har fått i jord. 36 forskjellige frø..?? Gleder meg til å se når det begynner og blomstre hos deg!

Hva mente du med en "knapp" for følger??

Anita

krepsemor sa...

He-he! Og jeg har frø i en termos trygt plassert på soverommet (for at ingen skal tømme ut innholdet) Der skal de være i lunkent vann i 5-6 dager! Det er Canna-frø, som har så hardt skall at de må bløtes litt for så å file de! Vi blir jo helt tussete når det gjelder de bittesmå frøene ;o) Lykke til med dine små!

AnitaH2 sa...

Jøsseball, jente! Skal si du har svingt deg! Jeg har bare fått ordnet mine frø i "Skal helt sikkert sås i år" og "mer tvilsomt om det blir plass". Men uten tilleggslys er det greiest å vente, har jeg erfart.

Margrethe sa...

Herlighet! Du er da har det verre enn noen andre jeg har lest om! Eller er det flere av samme sorten der ute i blogglandia? Egentlig tviler jeg ikke på at det er det. Og jeg som trodde det var "planterot" hos meg. Har sådd litt og litt, men langt fra som deg. Ikke mist kontrollen :-)