søndag 31. januar 2010

Helga er snart over

Jeg har brukt den fornuftig syns jeg. Det var en tøff innsats i går, men det er jo gøy. Faren for å miste kontrollen er jo alltids tilstede, men jeg har notert det aller meste, og krysser fingrene. I dag har jeg sådd de som har ligget i eggeglass med vann. Jeg har et frø som er til "Paradisblomst", og det skal ha 28-30 grader om dagen om 21-22 om natta.... Om dagen står det på fyr-rommet som er det varmeste stedet i huset, og så får jeg huske å ta den ut i TV-stua like før eller etter at katten skal ut for natta :-) Det er nødvendig med litt rutiner for å huske alt. Skulle vel sett fjeset mitt da jeg oppdaget at det ene lille frøet jeg hadde fått... kun har 60% spireevne.... he, he - anfall av teflonhjerne Gjett om jeg blir glad hvis det spirer! Bildet er lånt fra Plantamere - hvor jeg kjøpte bare 1 frø med 60% sjanse...... Fin ja?
Ellers har jeg fortsatt med prikling av de tidlig-sådde. Det ser veldig bra ut. Måtte slutte da jeg slapp opp for 8 cm potter. Jeg har ca. en million av de i hageboden, men de må vaskes før jeg kan bruke de. Får se å få gjort det i løpet av kvelden, så er det klart til neste helg. Jeg har plassert flere potter ute under snøen, og reddet inn den første Akeleie-sådden som vil ha det varmt fremover. Det er en god begynnelse.
Uken som ligger foran meg er ganske hektisk. Jeg har full jobb, og skal på møte på kvelden både mandag og tirsdag, frisøren etter jobb på onsdag og avskjedsmiddag for sjefen på fredag kveld. Det kan være at vissheten om at den kommende uken ble hektisk - lå bak skippertaket denne helga? Det er uansett utrolig tilfredsstillende å se alle minidrivhusene og pottene med plast over som står plassert over hele huset. Jeg er herved ferdig med frø som skal sås i februar. Jeg gleder meg til å se hva som spirer først, og hvor stor uttelling jeg får i hver potte. Ha en strålende uke folkens! 

2 kommentarer:

Eivind sa...

Hallo Ann-Kristin.
Fekk vite av Magne at du har lagd blomster-blogg.
Har vært inne og sett og lest å er mektig imponert, både av bloggen og aktiviteten din med såing av frø. Du skriver så godt at det var en fryd å lese, å så går du jo så videnskapelig til verks at man kunne tro du var profesjonell gartner. Men det er slikt det blir blomster å fin hage av.
Det skal bli artig å følge med fremmover.
Her hos oss har vi ikke fått begynt ennå, men vi må nok ta oss på tak i uka som kommer, så vi også får sådd noen sorter før vi drar på cruis.
Eivind

krepsemor sa...

Jeg mister nesten pusten når jeg leser om hvordan Du styrer! Jeg ønsker deg all mulig lykke, og i hvertfall med det ene frøet med 60 % spireevne! Måtte det bli 100 %!
Ha en fin uke!