søndag 18. mars 2012

Helg er helg!

Og det betyr mye koselig hagejobbing når været er fint. I dag har det vært helt fantastisk flott å være - først i drivhuset og så i hjemmehagen, og etterhvert i kolonihagen. Har fått gjort MYE! Skummelt å være krokus under byggeprosjektet hjemme. Nå tror jeg det er gulvet som skal på plass. Jeg er ikke så mye tilstede under byggingen, men holder pusten når jeg kommer hjem fra jobb og skal se hvordan det ser ut. Det kan jo faktisk se ut som om snekkeren har forstått at jeg ikke ville bli glad hvis han la materialene midt i blomsterbedet :-)
I drivhuset har jeg pottet om noen pelliser, og frisert en god del andre. Det var nesten ikke plass å sette beina da jeg kom ned i dag. En del plass var opptatt av blad og plukk fra pellisene gjennom hele vinteren. De siste ukene har det blitt enda mere plukk og frisering. Det må nemlig til for at de skal fortsette å blomstre og trives. Mye lys og stabil drivhusovn med vifte gjør forholdene helt optimale. Stiklingene jeg satte i fjor høst har stått i 7,5 cm potter og har blitt høy og slank. Nå har jeg begynt "prosjekt større potte", og litt frisering hvis nødvendig.. og gjødselvann.

I kolonihagen har det vært masse folk og stor aktivitet i dag. Knallfint vær, og da er det mange som tar en tur å rydder i parsellen sin. Jeg har stort sett vært i parsellen hver helg siden begynnelsen av februar. Først inne, og så litt ute innimellom - men i dag - har jeg vært ute hele dagen. Et laaaangt bed trenger luking og oppfrisking. Det er utrolig mye skvalderkål i hagen, og jeg har bestemt meg for å gjøre det så vanskelig som mulig for elendigheten. Kom ikke så langt i lukingen siden jeg måtte gå dypt og grundig til verks. Kjøpte noen poser med løk i London i fjor høst - de kom i jorda først i dag....
I går var jeg også i parsellen. Da tømte jeg to kompostdunker, flyttet de til en bedre plassering bak drivhuset - og fylte de opp igjen med samme innholdet + litt til. Den ene kompostdunken er helt full etter at jeg tok med alle planterestene fra drivhuset hjemme. Den andre er allerede halvveis full - dette skal bli spennende! Det tredje dunken skal jeg ta med hjem, for der har vi ikke hatt kompostdunk før. Hver vår har jeg lurt på hvor jeg skulle gjøre av alt planteavfallet etter vinteren. I år vet jeg hvor det skal! :-) Gøy med kompost. Håper jeg får det til!

Like utenfor hytta står det to frukttrær. Ikke så veldig gamle, men kommer til å bli veeeldig i veien hvis de skal fortsette å stå der de står. Jeg har nevnt de to trærne som var helt skeive - ja, det er de samme! Jeg har bestemt meg for at de skal flyttes, og fått gode råd å stikke godt rundt og å vanne mye. Det vil si at jeg må vente til vannet blir skrudd på i parsellen. Det er tynne rør, så vannet er avskrudd så lenge det er fare for frost. Langtidsmeldingene er gode i sør, så kanskje de skrur på til påske?
Enn så lenge - ha en god uke!

4 kommentarer:

Elsa sa...

Det ser ut til at du får en travel hagetid framover. Men spennende da. Morsomt å følge med på kolonihagen din:-)

Linda sa...

For en herlig tid, men masse gjøremål:) Kos deg masse masse, de lover godt vær hele uken om jeg har forstått rett:) Klem

Bille sa...

Mange fine prosjekter, både hjemme og i kolonihagen! Det er sånn våren skal være, godt å komme i gang da. Jeg kjenner godt til skvallerkål, men valgte en annen strategi - ignorer, men så har jeg den ikke midt i best-bedet heller da. Kos deg med våren!

Kristin Aurdal sa...

Ser at du har hendene fulle for tiden. Ingen spøk å holde orden på to hager. Jeg trodde drivhuset mitt var fullt helt til jeg så bilde av ditt :-)))
Ha en avslappende lørdagskveld.