lørdag 5. juni 2010

Fuchsia bøtter

...plantet jeg i dag. Endelig helg, og da har jeg god arbeidslyst i hagen. Fire bøtter med 3 forskjellige Fuchsia i hver. Syns det ser adskillig bedre ut enn at de fremdeles sto i plantekassene. Noen har fått egne potter, og andre henger litt rundt omkring i pergolaen. Så nå er det bare 1 plante jeg ikke har plassert og det blir nok en utvei for den også :-) I tillegg til de vel så 38 forskjellige Fuchsia-plantene jeg har, så har jeg ganske så mange selvlagde stiklinger. Ingen mening eller plan i det hele tatt, men så utrolig gøy å lage sine egne! Jeg har ikke tatt bilde av de i dag, men det skal jeg nok gjøre en annen dag!

Som jeg tidligere har planlagt fikk jeg laget et "ventebed" - eller bed for de som har en farge eller fasong jeg ikke er så begeistret for. Orange planter er flyttet fra trappebedet, og der har jeg nå fått plass til en del av de selvdyrkede staudene mine. 
Foreløpig har den orange valmuen fått stå, for den blomstrer og har masse knopper. Jeg har ikke hatt hjerte til å flytte den i dag. Men - det var en som  som måtte lide... nemlig Abutilon. Den hadde en stor og fin krukke, og den ville jeg heller ha til Fuchsiaene mine. I tillegg var den ikke så fin, så den havnet foreløpig i "ventebedet". Rød blomster hadde den, men var temmelig bladløs, og da hjelper det ikke stort :-) Mye annet havnet i ventebedet også, og jeg tror nok at jeg skal finne plass andre steder etterhvert. Så kan pallekarmen bli grønnsakbed ?
Det har vært nydelig vær i dag, og litt kald vind merkes ikke når en holder på med hagearbeid... Meldingen for i morgen er like gode, og da får vi se om jeg klarer å slappe av litt også..... :-)

Sønnen maler gjestehytta, og det er noen prosjekter som skal ordnes der også etterhvert. Foreløpig er jeg godt fornøyd med både beliggenhet, størrelse, bruksområde og farge. Skal prøve å beise døra og rundt vinduene i samme farge som tre-taket, og tror det kan bli temmelig sprekt :-)
Plattingen rundt hytta skal rettes og få rekkverk, og trapp skal kjøpes inn for å komme ned til "tredje planet" av hagen. Akkurat nå er det få eller ingen muligheter til å komme ned, og det spirer og gror heller vilt der nede. Jeg liker å ha prosjekter, og da er det nok ikke så lett å slappe av.
Wow - værmeldingen melder 22 grader og sol i morra. DA tror jeg nok solkremen med høy faktor må frem...... det glemte jeg nemlig i dag :-)
Ha en fin kveld!

3 kommentarer:

krepsemor sa...

Det ser temmelig fullt ut i ventebedet ditt! Flotte fuchsiaer i bøttene, og det er nok godt å få de på plass! Det blir ofte litt kaotisk =) Flink sønn som maler hytte!

Ellen Walnum sa...

Ventebed har jeg aldri hatt bruk for før nå......men så fant jeg ut at jeg kan få anlagt litt av det nye bedet nedover langs ganstien, så nå må jeg faktisk ut og kjøpe nye stauder i stedet:)

Flotte krukker du hadde til Fuchsene. Store og flott er de blitt også:)

Unknown sa...

Så lekkert med de bøttene!! Her er fuchsiaene ikke kommet så langt. Men jeg hadde mest stiklinger da.

Gjestehytte!! Det skulle jeg gjerne hatt gitt.