lørdag 12. juni 2010

Helt hagegal!

... som om det skulle vært tvil om det!
I dag har vi vært på tur til Aust-Agder! Lundberg planteskole og Ødegården planteskole er behørig besøkt. Det blir nok ikke siste gang, for resultatet er helt upåklagelig. Ikke er jeg ruinert, og jeg føler meg kjempefornøyd med det jeg fikk med hjem.

Særdeles hyggelig selskap har jeg også hatt, så nå er det bekreftet - det er ikke mengden, men kvaliteten som avgjør!

På bildet er både klokkebusk og forskjellige roser. Noen nye potter ble kjøpt på vei hjem på det som heter, hmm.. var det Crazy price eller noe slikt?

For å spesifisere litt mer. Jeg har kjøpt klatrerose "Sympathi", det var den jeg manglet som har en ledig plass i bedet foran huset. Gallica rose "Mme Hardy", historisk rose "Blance Moreau" - disse to, eller ihvertfall den ene av dem skal i Woodlandhagen min. Hvite blomster fint i vandrende sol/skygge.
Trengte ikke høre mye mer før det ble kjøpt en "Concstanse Spry" og med frisk hukommelse på min tidligere kollega som skrytte så vilt og uhemmet av "Ingrid Bergman", så ble det også kjøpt en "Ingrid Bergman". Ja - det må planlegges plassering i hagen - det er visst enda ikke helt fullt?

Andre innkjøp var Klokkebusk, både dverg, og vanlig - Weigola florida "Aleksandra" og "Minuet". Astilbe "Glabbinima Sprite", kjøpte den på grunn av det nydelige bladverket, og det var egentlig det samme med Violfrøstjerne  "Thalictrum delavayi".  Kvæsurt "Sanguisorba albiflora" er en plante som de sier "vokser med deg", og det gleder jeg meg jo til.

Det ble også to klematis - Dr. Ruppel og Cuernsey Creame. Har kost meg i dag jeg altså :-)

Etter at jeg kom hjem tok jeg en runde i hagen og vannet under taket i Pergolaen. Det gjorde helt sikkert veldig godt med det regnet som kom i går. Sikkert ikke nok.... men - i morra kan det godt være opphold så jeg får plantet ut alt jeg har kjøpt.

I mellomtiden blomstrer blodbegerne som er plantet i "kjettingbøtta" som bare det.

Ha en strålende helg!

7 kommentarer:

Parkvegens Hageglede sa...

Jeg blir i kjempehumør av å se hva andre hagegale kan benytte en lørdag til.. Mange flotte planter har du fått med deg hjem, gleder meg til å se de blomstre i din hage. Jeg har benyttet dagen til luking i skråninga mot Parkvegen, det er en skittjobb. Men en tur på shopping og kafe sammen med en venninne har det også blitt tid til. Vi hagegale må da passe på å være litt normale, sånn innimellom :-) Ha en fortsatt fin helg!

Kristin Aurdal sa...

Trodde jeg hadde handlet i dag, men her blir jeg slått ned i støvlene. Nydlige roser du har kjøpt forresten.

AnitaH2 sa...

Det var damen med svart belte i shopping, det! Men kjenner jeg gjengen rett, var det vel heiagjeng rundt for hvert kjøp...!
LOL!

Linda sa...

Så deilig:) Ingenting er som en god dag på et gartneri:) Mye flott i posene:) klem

amo sa...

Takk for hyggelig tur i går! Fikk kjøpt litt jeg også, men kommer nok til å ta en tur over fylkesgrensa en annen gang også. Rekker ikke å få plantet mine i dag, men yr.no varlser strålende sol neste uke, så da går det nok bra.

Mete sa...

Ser dere fikk rasket med dere litt fra østfylket, ja! Så bra!
kjiper'n med frafall av barnevakt, men jeg får ta det igjen en annen gang!
Ha en fin uke!

Blomsterguri sa...

Jeg skal til østfylket på lørdag igjen - var for kort tid - det er plass til flere Mete og Amo.