lørdag 26. juni 2010

Pionene blomstrer!

Til tross for elendig form på grunn av en helt malplassert forkjølelse - jeg har fanget pionene i full blomst! Det er nydelig vær, godt og varmt - og det blåser! Det får ikke hjelpe med dårlig form. Blomsterguri er alene hjemme og plantene trenger vann.
På vanningsrunden på fredag kveld, hadde denne kommet. Det er kun èn, og det er den som stikker hodet opp fra en hosta :-) Vakker er den!Og... som om ikke det var nok - plutselig blomstrer pionen på andre siden av hagen også. En nydelig mørkerød. Begge sto her da vi kjøpte huset, så navn vet jeg ikke. 

Det positive med å være syk er at hjernen fortsetter å jobbe. Nå er det lagt kreative ideer om alt som skal gjøres når jeg kommer i form igjen. 
Jeg skal fortelle litt... jeg har tenkt å lage en plantetrapp foran en av le-veggene i pergolaen. Der har jeg tenkt å sette alle pellisene mine. De har ikke kommet til sin rett så langt i sommer, men nå er det godt håp :-)

Her ser du et bilde av de siste nye - de kom fra "Åpen hage" besøket forrige helg. Ellers har jeg jo mange fra "Lille Gartneri". Apropos sistnevnte - så  Kari fra Lille Gartneri på "Norge Rundt" i går - tydelig at hun koser seg med det hun holder på med :-)

Ellers har det vært helt ekstremt travelt de siste ukene, og da er det bloggingen det går ut over. Nå har jeg bare 3 dager igjen før jeg begynner på "ferie". Gjett om jeg har mange planer om hva som skal gjøres i løpet av juli måned, og kanskje blir det jevnlige rapporter her?  :-) Ha en fin kveld!

8 kommentarer:

Parkvegens Hageglede sa...

Nydelige peoner. Mine er ikke kommet lengre til knopper, men en vakker dag.. I tillegg til noen som var her da vi flyttet hit,fikk jeg noen røtter av naboen i fjor. De står i rosebedet og er full av knopper, gleder meg. Ønsker deg en fin helg, god bedring!

Anita sa...

Nydelige peoner som blomstrer hos deg! Jeg har kun kopper enda... Det hørtes fint ut med en plantetrapp til pellisene. Du er jo så flink med plank og spiker, og når du svinger hammeren rundt, så fikser du nok trappen på et blunk!:) Det har vi jo sett før. Det er fint å plassere blomster og urner i slike trapper. Spennende....

Ønsker deg en fin helg og god bedring! Klem Anita

PS. Fin hedding du har ordna deg!

krepsemor sa...

Åhhh for noen flotte peoner...Den hvite ligner på min Duchesse De`Nemours”, men det er nok mange hvite peoner da. Mine er fryktelig seine i år, og har bare såvidt begynt å vokse! Men når gjennomsnittstemperaturen ligger på rundt 10 grader, kan en vel ikke vente bedre =(
Pelargontrapp må en ha, ja! Maxbo har noen en lett kan bygge selv!
God helg til deg!

Røsslyng sa...

Herlige pioner!
Her er det bare knopper enda og jeg går å venter i spenning
Ha en super søndag! :)

Mete sa...

Nydelige peoner - de er bare helt nydelige!

Ellers må du få slengtr fra deg den forkjølelsen nå som sommeren ser ut til å ha kommet. God bedring!

Ellen Walnum sa...

Jeg kjøpte en nydelig hvit peon i fjor, men i år er det bare så vidt den orker å vokse, har bare vokst 15 cm. eller noe sånt, triste greier. Får nok få meg noen flere peoner tenker jeg!

God bedring med forkjølelsen.

Mia sa...

Pioner er en av hagens primadonnor, vackra. Ferie, den började idag, men med alla planer om ting man ska hinna så kan det ju deiskuteras hur mycket ferie det blir, men hva så, det er ferie, fri, inget mas, bare kos, så hold ut, de siste dagene går fort :)

Linda sa...

Nyyydelige:) Og masse god bedring til deg:) klem