onsdag 2. juni 2010

Arbeid til halv fire...

.... handle, middag og haging til åtte. På den tiden rakk jeg å klippe plena - klippe kanten rundt rosebedet (stønn), lese litt i "Hagen for alle" når jeg måtte ha en pause - og til slutt, vanne, vanne, vanne. Det er hva en dag kan brukes til, og nå sitter jeg rett så fornøyd og blogger :-)
Før jeg gikk på jobb i dag tidlig så jeg at det var kommet en blomst på valmuen i trappebedet. Jeg har jo offisielt flagget at jeg ikke er veldig glad i orange.... men - jammen - den er fin da! Og etter en ikke så veldig fargerik periode i trappebedet, var det utrolig hyggelig å komme ut til dette prakteksemplaret. Den virkelig lyser opp i bedet, og "en million" knopper bare venter på å springe ut.

For mange år siden tok jeg sjansen på å flytte en pion til en annen del av hagen. Sannsynligvis plantet jeg den før dypt. Jeg kan ikke huske at den har blomstret etterpå ihvertfall. Men som bildet viser - i år blir det mange blomster på denne også. Det må være en ganske gammel pion tror jeg. Den sto i hagen da vi kjøpte huset for 11 år siden, og det er flere andre pioner her også. Jeg mistenker at damen vi kjøpte av var ganske pion-elsker, og hun hadde bodd her siden 1962 :-)
Jeg skal komme tilbake med bilde av blomstene, og da håper jeg noen kjenner igjen sorten og kan tipse meg om navn.

En liten drivhusrapport: To kanner med 10 liter vann  + gjødsel i hver, står i drivhuset for å bli temperert.  De er først og fremst til agurk-plantene, som ihvertfall ikke liker å bli kald på beina! De såkalte "ampeltomatene! står riktignok i en ampel, men oppfører seg ikke slik som jeg trodde de skulle gjøre. Istedetfor å "bre seg utover" ampelen, vokser de rett opp i hvert sitt hjørne! Flasketreet er flyttet inn i drivhuset igjen. Det ble så skeivt i stammen når det sto ute, og det ser bedre ut allerede etter 3-4 dager inne. Blomstrer gjør det også  :-) Ellers så er det ikke så mye som skal stelles innendørs lenger. Derimot håper jeg været holder seg til helga. Da skal jeg få laget bed til fargene jeg ikke er så glad i, og så kan jeg plante alt som står på vent der det blir ledig plass etter de :-) Ha det fint så lenge!

4 kommentarer:

Unknown sa...

Ja de valmuene har jeg også. Lurer liksom på hvert år om jeg skal fjerne de.. for de er jo liksom ikke helt riktig. Men på en annen måte så liker jeg de jo også. Flytte kanskje?

Furulunden sa...

Enig med du angående orange, men jeg synes orange valmuer er elegante rett og slett så jeg lurer stadig på om jeg skal plante noen på utsiden av hagen, har et kommunalt område der hvor de nok hadde gjort seg;)

Ellen Walnum sa...

Her får agurkene værsågod finne seg i å bli kalde på bena. Vanner med vannestanga og det synes de er helt greit:)

Margrethe sa...

For mange år siden gjorde jeg alvor av å fjerne mine orange valmuer. Nettopp på grunn av fargen. Men heldigvis lurte de meg, og kom igjen på et lite avgrenset område. Og i år kjøpte jeg meg noen andre valmuer - orange de også - helt frivillig. Nå er jeg ikke lenger så redd for de skarpe fargene. De varmer jo, og gjør meg glad.