tirsdag 3. august 2010

Canna - og flere

Canna er en spesiell plante. Skarp i fargene, og dermed en skikkelig fargeklatt i hagen. Den skjærer jo godt blant de rosa/lilla/hvite fuchsiaene og petuniaene, men fordi den har fint bladverk får den stå.

 Jeg fikk besøk av en hagevenninne i går, og mens vi gikk rundt å kikket på det som vokste, la jeg merke til hvor overfylt trappebedet var av coreopsis av alle sorter og størrelser. Hele bedet så helt forvokst ut, og når jeg tenkte meg om - jeg har ikke vært fornøyd med trappebedet i sommer. Sikkert derfor du ikke har fått sett bilder av det?
Så - utover kveldingen - ble det full massakre. Jeg har tatt opp nesten alt av coreopsis, - bare noen få planter har fått stå igjen. At de siste fikk stå kom vel av at mørket hadde overfalt den ivrige plantefjerneren - jeg så ikke flere :-)
Ikke bare ser hele bedet "lavere" ut, men det dukker frem mange andre planter som jeg ikke visste var der :-) Jeg skal ta en liten foto-shoot etterhvert. En annen liten overraskelse er denne clematisen. Småblomstret - en lett usikkerhet i forhold til om den vil være hvit eller blå, og så blir den bare bittelitt lys blå :-)
Kraftig bladverk som du kan se. Har lurt litt på hva som må flyttes - denne eller Flammentanz? Jeg tror det blir trangt om plassen over portalen hvis begge skal over samtidig :-)
Jeg plantet den i fjor sommer, og trodde den var gått med under vinterens harde tak. Det hadde den ikke. Nå finner jeg ikke igjen navnet - kjenner du den igjen? 
Nå skal jeg lade opp til Grønn Glede - Ha en trivelig kveld!

2 kommentarer:

AnitaH2 sa...

Åh, fine coreopsisene! Men man må velge det man liker best, skal man få plass. Selv luker jeg astrantia og løytnantshjerte for tiden...
;-)

Margrethe sa...

Jeg ser også at det er ganske overfylt enkelte plasser i hagen, men vårens planteglede blir ofte til sommerens overflod. Ved første antydning til fint vær, skal jeg også spa litt :-)