mandag 2. august 2010

Dahlia-trøbbel og seilskip

Dette er den andre "røde dahlia" som jeg har dyrket frem fra røttene kjøpt på Plantasjen. Litt rødt ble det da, og litt søt var den jo også :-)

Jeg skal prøve å oppbevare alle dahlia-røttene gjennom vinteren. Jeg skal merke disse to "røde" som er blitt gul - bare av ren nysgjerrighet - blir de gul til neste år også? :-) Den som venter får se!

Ellers så har det begynt å bli plagsomt med meldugg på dahliaene. Selv om det fremdeles er sommer, så har visst blomstene begynt å få litt høst-følelse. Ihvertfall har dahliaene det.

Kaktus-dahliaen hadde riktig farge i forhold til det som sto på posen, men den er også plagsomt angrepet av meldugg.

Heldigvis er det ikke meldugg-angrep på andre planter. Så da skal jeg heller nyte de som ikke skaper problemer. Dahliaene får heller få en tidlig "vinter" i år?Av og til er det godt å få opplevelser litt på utsiden av hagen også.
Sist helg hadde Kristiansand besøk av Tall Ship Race 2010, og det var en flott opplevelse å se alle de gamle seilskutene samlet i havna. Masse mennesker i god stemning, og underholdning og boder over alt.

Sjarmerende å se de unge sjøfolkene også. Tenker de får en opplevelse for livet som får være med på dette racet.  

Et av de største skipene var russiske "Mir", - som er på bildet. Nå er alle seilskipene på vei til Hartlepool i England. Kappløp må vite.

Jeg skal ha et lite kappløp i hagen! Knipe, knipe! Ha en flott dag!


2 kommentarer:

Mariann sa...

Jeg er også blitt glad i dahlia. Noen ganger (ganske ofte) er løker /knoller feilmerket. Kan være spennende, men er jo ikke det man tror man har kjøpt. Vil tro blomstene blir like til neste år, men det vil jo vise seg. Opplever at noen kan ha små variasjoner i farge i forhold til gjødsel, lys og temperatur. Flott kaktusdahlia. Jeg har heldigvis ikke hatt meldugg på mine, men det har ikke vært spesielt tørt her heller.

Tall Ship Race har vært innom Bergen tidligere og det er virkelig imponerende med de gamle flotte seilskutene.

Parkvegens Hageglede sa...

Jeg har ingen dahlia, får foreløpig nyte synet på andre sine blogger eller hager. Jeg bodde i Ålesund da Tall Ship Race var der for en del år tilbake. det var noen begivenhetsrike dager :-) I kveld har jeg hatt en runde med roseklipping, det må til om blomstringen skal fortsette.Ha en fin uke!