mandag 16. august 2010

Det blomstrer enda :-)

Og endelig har denne slått seg ut - Rød Solhatt? Jeg har lurt veldig på hva som har vært hva, men kommet frem til at denne passer til beskrivelsen både når det gjelder blomst, bladverk og tidspunkt for blomstring.

Warsawska Nike er en fantastisk nydelig clematis!
Maken til farge! Jeg er helt fascinert, det må jeg bare innrømme. Clematis er utrolig flotte planter, og jeg kommer nok til å skaffe meg bare flere og flere - hvis jeg finner et sted det fremdeles er plass :-) 
Det er veldig frustrerende å ikke kjenne igjen det som er sådd og som gror i hagen. I år har det vært helt på styr i perioder. Det problemet skal få en bedre løsning til neste vår/sommer. Nå har jeg nemlig funnet "merkepinner" som ikke skal forsvinne i bedet!
Merkepinnen er egentlig oppfyringsved - 1000 stk. til 39,- på Biltema :-) De må behandles på en eller annen måte før bruk - enten med beis eller lakk - det skal jeg teste ut når jeg får ånden over meg :-)


 
I går hadde vi den definitivt fineste sommerdagen i år her på Sørlandet. Det var temmelig varmt å være i solen, og gjett om pergolaen var i bruk - både dag og kveld.
Jeg fikk hyggelig besøk av en venninne, og vi stekte vafler og drakk te. Ikke engang vepsen ville plage oss, selv om vi hadde jordbær på vaflene og sukker i teen :-) Herlig! 
Med få unntak ser det meste fremdeles frodig og fint ut. Noen utskiftinger har det blitt. Det siste som kom under taket var de "sjokkrosa" petuniaene som du ser nederst til venstre i bildet. Liker ikke regn, nei - da blir de ikke så fornøyd.

Hestemynte er et velkomment innslag i bedet foran huset. Det ser ut som om den er tuedannende. Eksplosivt tuedannende kanskje? Startet med èn - og nå er det allerede tre som blomstrer, og en hel haug med nye grener som er på vei.
Dronning Ingrid er i full blomst - ja, egentlig har hun blomstrert uavbrutt siden tidlig i sommer.

Som du sikkert skjønner har jeg hatt et aldri så lite bilderaid i pergolaen :-) Jeg hadde en stri tørn med å fotografere fuchsia i går. Det blir liksom ikke fine bilder samme hva jeg gjør. Derfor - trenger jeg fotokurs!I dag purret jeg på Japan Photo - jeg har jo ventet mer eller mindre tolmodig på fotokurs. Jo, nå var satt opp nytt kurs, men - for få påmeldte så langt.

Regn og overskyet - men med gode utsikter til flere sommerdager. Ha en flott kveld !

5 kommentarer:

Parkvegens Hageglede sa...

Den klematisen var da helt nydelig, skjønner godt at du er glad i den.jeg har også fått en liten dille på Klematis, men sliter litt med brunsneglen. Den spiser opp plantene nedenifra. Så langt så er det kun en i krukke som har fått stå i fred. Det hjelper på når plantene har etablert seg og kommet i god vekst, men det er det få som har klart så langt. Men det nytter vel ikke å gi opp..

Mete sa...

Masse flott som blomstrer enda, så deilig!
Den røde solhatten har blomstret som bare det her en stund - så utrolig nydelig!

Og så må jeg jo bare spørre - den temynten, var det en staude?

Linda sa...

Hei!Høres ut som en flott sommerdag,med vafler og tea,herlig.
Åååå,den Clematisen var vakker.
Hestemynten min er nesten avblomstret,har en mere rosalilla farge.Nå er det nesten sol ute,da lokker hagen.
Ha en fin uke!

Linda sa...

Takk for besøk og ord hos meg:) Det er alltid hyggelig, og det er godt med hverdag igjen synes jeg:) Kompost er supert, trenger bare et lite hjørne egentlig hvor som helst:) Spør om det er noe du lurer på, kanskje jeg kan hjelpe, naboen holder kompostkurs så jeg kan alltids spørre vet du:)
Det er veldig gøy:)

IngunnBW sa...

Warszawska Nike er en praktfull klematis, min favoritt! Den blsomterer og blsomter fra tidlig sommer til sen høst med et vell av blsomter.
Jeg skal også få litt mer system i bedene mine og merke roser og stauder, men har kjøpt en billig persienne på KID til det formaålet. Nå venter jeg bare på merkepenner fra Impecta, de skal være både lysekte og vannfaste.
Det er definivtivt solhatt du viser på det første bildet, tipper på Echinacea purpurea 'Magnus' :)