onsdag 25. august 2010

Det går mot høst...

både i hagen og i mitt hode ellers. Enda er det jo mye som blomstrer, men motivasjonen til å knipe og vanne med gjødsel er begrenset, og går bare i rykk og napp.
Det har vært dager med så dårlig vær at jeg ikke har sett ut døren annet enn for å hente inn posten. Det eneste jeg har passet på er agurkene - det er maange som er like før de er modne, og jeg vil gjerne ha slangeagurk fra drivhuset en stund utover høsten. Druene begynner å få litt blåfarge nå, og chilien som har vært gul til nå - har begynt å få rødfarge :-)
Ellers så må jeg bare vise frem Warsawska Nike igjen - det er et blomsterflor uten like!
Det er godt med blomster blant pellisene også - og det er kanskje ikke så ille som det kan høres ut - de får vann av og til...

En dag for ikke så lenge siden kom vinden i en retning som gjorde pellisene ganske utrygge. To av de havnet i platten med et brak. Krukkene knuser, men blomstene er like hel :-) Jaja - må vel regne med litt svinn på store anlegg - er det ikke det de sier?

Ved inngangspartiet har hosta og pryd-tobakk overtatt festen. Det er kun ettermiddagssol på denne siden, og da er det vel ikke rart at hosta trives :-) Prydtobakken står direkte i jorda, og har blitt kjempehøy! Det dufter nydelig om kvelden. Selv om det har vært litt tilfeldig hva som har blitt plassert der i år, så tror jeg det har blitt mer vellykket enn jeg trodde i mine villeste drømmer. 
  En som produserer massevis av frø - det er Flasketreet mitt. Det ser litt friskere ut, men nekter å reise seg helt opp. Hele treet er fullt av frøstander, og jeg har åpnet en av de ...

Bildet er litt uskarpt, men det går vel an å se både frøene og de to frøstanden som ligger bakenfor.


En liten kikk på Edderkoppblomsten min - slik ser den ut når den holder på å ta kvelden. Sikkert massevis av frø i den - og en sikker "må ha" også til neste år! Ha en fin kveld!


7 kommentarer:

Linda sa...

Nydelig edderkoppbloms og klematis.
Ja,været er ruskete her sør.
Håper det roer seg snart.
Ha en fin onsdagskveld:))

Wenche sa...

Synes det ser veldig flott ut hos deg jeg, ser ikke ut som om noen har lidd noen nød!

Kjempeflott pellishylle :-)

Parkvegens Hageglede sa...

Du må fortelle litt mere om Edderkoppblomsten din. flott, eksotisk.. har ikke sett eller hørt om denne før. Jeg begynner nok også å komme i høstmodus, men prøver å få flyttet og tynnet ut litt. Synes høsten er en fin tid til dette, ettersom sommeren har gitt meg ideer på hva som bør endres.

Linda sa...

Det ser jo så flott ut hos deg, vakker blomstring overalt:)
Ja nå er det høsten, det er ikke tvil...sukk:( men den er fin den også da, nye planer for neste år kan begynne å gro:)
Klem

Linda sa...

Award til deg hos meg:) Klem

Kristin sa...

Med 5 grader i nattetempratur så må vi vel ha lov til å gå i høstmodud :-) her går de i rykk og napp fortiden, men edderkoppblomstene jeg fikk av deg blomster. 2 i lys rosa, og en i en mere lilla farge, (men ved GUD den stikker) nesten verre en roser, men vakker er den,Begynne nå så smått å rydde bort det som har blåst i stykker, men mye blomstrer vakkert både i urne og bed.

Bente sa...

Tusen takk for hilsen fra deg i min blogg!

Så fine blomsterbilder du har lagt ut! Likte spesielt godt inngangspartiet ditt.

Ønsker deg en fin uke.

Klem fra Bente