torsdag 5. august 2010

Foto-shoot

.... og modellene er:
Gaillardia aristata "Burgunder"

Denne er lett å så, og blir fin når den plantes ganske tett sammen med andre.

Jeg bestiller nye frø hvert år fordi jeg har glemt at jeg allerede har den - og så syns jeg den ser så fin ut på frøpakken :-)

Lang blomstring - fra juni til september.


Monarda diadema - Hestemynte

I begynnelsen av å blomstre, men dog en vakker knopp !

Selve blomsten er knall rød og legges godt merke til i bedet :-)

Nestemann ut er:

En plante jeg fikk kjøpt på Lundberg planteskole tidligere i sommer. Den heter Thalictrum delavayi - violfrøstjerne. Den har mengder av små lilla blomster, og et småflikkete bladverk som vaier i vinden.

Den kan visst bli opp til en meter høy, så jeg må nok flytte den litt lenger bak i bedet til neste år :-)
I dag har jeg plantet ut de to aller siste selvsådde. ... Jeg har ikke visst hverken størrelse eller behov - og dermed har de blitt stående på vent. Ettersom tiden har gått har jeg vel egentlig glemt hva det var for noe også. Trodde nå bestemt at det var en amarantus, men det var ikke alle som var enige i det :-) Så - dette måtte jeg finne ut - frem med den bærbare.. og med frø-kassen. Det er faktisk en type amarant - men det er en klotamarant som heter Gomphrena globosa "Buddy".
Så nå er den på plass i trappebedet som ble "luket" her ene dagen :-) Det er det jeg sier - frøposer uten bilde - nope! 


Jammen har jeg ikke fått til å så en rosa enkel Dahlia også.

Enkel, og med mørkegrønt bladverk. Blomstrer villig. Det var en Dahlia mix jeg sådde, og det litt dumme var vel at de to første som blomstret ble gule.... mistet litt motet for selvsådde da! Men - etter det har det kommet både rosa, hvit, fersken, lilla - you name it!
Jeg må ha Dahlia i krukker og bed hver sommer, og da er det bare riktig farge som må til - da er jeg fornøyd :-) 


Og da gjenstår bare denne:

?????????

og det betyr at jeg atter en gang ikke har peiling.

Den dukket plutselig opp da jeg "luket" trappebedet for coreopsis her ene kvelden. Jeg kan ikke huske å ha sett den før, men fikk helt sansen for den. Fin farge og bustete sveis - så får vi se hvilke lys som plutselig går opp :-)

Ha en fin dag!


7 kommentarer:

Åshild sa...

Den ligner litt på Honningknoppurt og som du kan se her http://moseplassen.com/2009/06/honningknoppurt-vakker-villig/
Jeg har den i min egen hage også.

Men jeg er ikke helt sikker. Kornblomst tilhører også samme slekten, og kan ha mange ulike nyanser og former.

Mia sa...

Dette var kul, samtidigt, men jag måtte hitta namnet först. Har den släta blad din blå kan det också vara en Stokesia laevis, ser lite sån ut, jag går och väntar på att min knopp ska slå ut.. men alla dissa 'klint (se.)' plantor är så lika..Burgunder är stilig, gillar både den och den vanliga kokardblomsten. När du skriver lätt att så måste jag jammen sanka frö av den ( fått dilla på frö..)Men vackrast av dom alla är violrutan, den står en meter hög här, minst, och svävar i luften. Inte flytt den bakåt, den tar sån liten plats och du kommer älska dom tynna bladen och små dropparna, tro mig. Den skymmer inte för en enda liten planta.

elle-melle sa...

Det kjennes godt å rydde litt i beddene av og til og sannelig kan man ikke få seg noen overraskelser også:)
Den blå blomsten din var flott og jeg ser du har fått noen forslag til navn allerede. Jeg slenger på et forslag jeg også så kan du fundere litt mer eller kanskje det ringer noen bjeller?
Jeg synes den ligner litt på en jeg har hatt her i hagen som kalles for rasleblomst på norsk, på latin heter den Catanache caerula.

Blomsterguri sa...

Tror ikke det er honningknoppurt, ei heller rasleblomst, men - jeg tror den stemmer godt med Stokesia laveis som Mia har foreslått. Når jeg googler den så ligner det veldig! Jeg blir veldig glad for alle forslag - takk!

Unknown sa...

Så mye spennende du har sådd!! GØy!!!

Ellen Walnum sa...

Utrolig gøy med selvsådde overraskelser:)

Linda sa...

Oj,her var det masse flott.
Falt for di blålilla og den rosa georginen.God helg!:))