torsdag 4. februar 2010

Idag var jeg i drivhuset....

En kan vel si at jeg temmelig spent idet jeg åpnet døra - (ja, den går opp). Fuschiaen ser ut til å ha greid seg på tross av minusgradene natt til i går. Jeg har overvintret 5 stk., men har ingen anelse om hvilke navn de har. Det er noen relativt tørre/brune avklipte pinner som står der. Sorten finner jeg vel ut når de begynner å blomstre :-)

De etterhvert berømte overvintringsbuskene mine består av Plumbago "Blyurt", Abutilon "Rød balkonglønn", Cestrum, potetplante (hvit) og en oppstammert lilla nydelighet som jeg helt har glemt navnet på akkurat nå.

 I tillegg har jeg en busk som heter Anisodontea capensis "El Rayo". Tar jeg ikke feil har jeg også fått frø av den samme fra en av de hagegale jeg vanker med. Så jeg er i god gang med å få flere fine busker. Det norske navnet er  "Blomsterbjørk". Et fint tre som visst skal være lett å stamme opp, men det har jeg ikke gjort med det som står i drivhuset. Anisodontea har runde og rosa blomster, gjerne mange av de på en gang, og hele sommeren. Den har overlevd kuldegradene for den har alltid en rosa blomst når jeg kommer ned der :-)

Anisondontea capensis          Jeg prøvde å google og laste ned et bilde av Plumbagoen uten å lykkes. Dessverre tror jeg ikke den har overlevd. Den var en veldig fin busk med lyseblå blomster - litt spesiellt i en hage som ellers har mye rødt, rosa, lilla og blått! Det står tydelig merket - "tåler ikke frost". Jeg er og skeptisk til om Cestrum har tålt minusgradene. Jeg gir de litt vann likevel, og så får vi skje om det kan skje et lite under. Hvis ikke kan jeg jo kjøpe ny! :-)

Hvis jeg hadde lært meg hvordan jeg skal sette bildene ved siden av hverandre så skulle jeg satt inn enda ett bilde - av sådden og stiklingene på soverommet. Det får heller komme dokumentasjon fra soverommet !!! på et senere tidspunkt. Malva`n har noen nydelige små blad - helt spesielt å følge med noe som faktisk ser pent ut allerede noen uker etter spiring!
Jeg har ellers planer om å gå fotokurs (basic) for å få bedre utbytte av det fine speilreflekskameraet mitt. Jeg prøver og feiler og føler meg som en ordentlig amatør - og det er jeg jo :-) Noen nye linser har jeg planlagt å skaffe også - syns jeg har bruk for både macro og vidvinkel. Det er vel ikke tvil om at jeg har utviklet enda en interesse - i tillegg til blomster og hage - nemlig .... Blogg og fotografering!

7 kommentarer:

Unknown sa...

Ja den spirer her også, blomsterbjørka eller hva den nå heter.
Fotokurs!! Det har jeg også lyst til!!!!

Blomsterguri sa...

Skal ha på Japan Foto om ikke så lenge - jeg har skrevet meg på liste :-)

Unknown sa...

Finner bare kurs om Cewe fotobok.. ikke fotokurs. Hvor da!! Jeg vil være med!

Blomsterguri sa...

Japanfoto som ligger ved siden av Bok og Media - Markens/Kristian 4des gate :-) Jeg jobber i samme bygget så jeg kan stikke innom å sette deg på interessent lista hvis du vil.

Unknown sa...

Ja gjerne.. men hvor mye koster det og hvor mange kvelder?

Blomsterguri sa...

Har ingen anelse - ringer deg når jeg vet mer :-)

yanmaneee sa...

supreme clothing
kobe byrant shoes
air jordans
kobe shoes
yeezy shoes
yeezy shoes
jordans
nike sb
lebron james shoes
kd 10