torsdag 25. februar 2010

Ukas blomsterkjøp

Denne begoniaen kom i hus på mandag. En helt spesielt nydelig rosa farge. Skal forsøke meg på å lage stiklinger av den. Tidligere forsøk med stikking av begonia har ikke vært så heldig, men nå fikk jeg lyst til å prøve igjen. Noe mere navn var det ikke med på denne planten, men jeg fikk vite at den var norskprodusert :-)
Jeg har sådd begonia, men fortalte vel at jeg ga opp da de bittesmå spirene ikke var samarbeidsvillig. Nå er det faktisk èn spire det fremdeles er liv i, og det skal jeg dokumentere senere i bloggen - bare våren kommer nå så vokser den nok til.
Jeg har kjøpt en nydelig hvit hortensia også - nå kom jeg på at jeg må huske å vanne den :-)

3 kommentarer:

Margrethe sa...

Vi har fått enda mer snø, og de lover oss mer. Så da blir det til at jeg går innom blomsterhandleren for å nyte fargene og den deilige plantelukta. Torsdag er fast handledag der. Denne torsdagen blei det røde og hvite nelliker.
Jeg får heller ikke til å ta stiklinger av Begonia. La oss få vite om du klarer det

Blomsterguri sa...

Jeg skal nok holde deg oppdatert på blomster-stiklingene, men det må være lov å "jukse litt" og nyte det som allerede står i full blomst.

krepsemor sa...

En nydelig begonia! Jeg kjøpte selv en lignende sist uke, men jeg kom ikke på at jeg kan ta stiklinger av den ;o)
Rådyrene, og hjorten også sliter veldig nå i kulden! Det er visst flere lag med skaresnø, slik at de ikke klarer å grave seg ned for å spise lyng osv! For å være helt ærlig, i alle fall når det gjelder hjorten, er det en stor fordel om noen bukker under i vinter, for det er så altfor mange av dem! De sprer flått rundt i hagene våre, spiser opp løkplanter, busker og roseknopper!
Ha en fin helg!