mandag 1. februar 2010

Ser litt av en blodbeger spire..

...tror jeg. Èn! Ellers så formelig eksploderte det med månedsjordbær-spirer. Skulle bare kikke litt på frøposen - "smultring" sier jeg høyt - hva? sier mannen i huset. Å nei sier jeg - jeg mener smultron, men det er jordbær på norsk altså. Han fikk seg en god latter av smultringene og jeg måtte bare le selv også. Like ved siden av spirer Krysanthemum "Rød Prestekrage". Det er slik det skal være!
Jeg husket inn og ut sådden "Paradisblomst"  samtidig med katten i går kveld. Heldigvis sier Karin på Plantamera at den spirer i løpet av en uke hvis den får den store temperaturforskjellen. Temperaturforskjell har det blitt ute igjen også. I dag tidlig var det 2,7 grader i drivhuset og -14 ute. Krysser fingrene for overvintringen min, men det kan se ut som om det er noen som har tatt kvelden. Den som venter få se :-) Rosa Blå Verbena er gravd ned i snøen etter de to påkrevde dagene inne i varme. Får sjekket, vannet og kontrollert litt mellom jobb og møtevirksomhet, og så må jeg blogge litt når jeg endelig parkerer hjemme :-) Syns både såing, og blogging er ganske gøy.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Først og fremst, gratulerer så mye med ny blogg (dette går bra!!) - jeg fant bloggen din på en oversikt over diverse hageblogger. Din skal jeg umiddelbart hekte opp blant favoritter og følge videre! Jeg underholdes, humrer litt over artige episoder og lærer av det du skriver om.

Selv er jeg ikke blogger, bare leser - og skriver innimellom en liten kommentar i god mening, selv om det blir som såkalt "anonym".

Jeg samlet selv diverse frø ifjor, som jeg hadde tenkt å så utover våren... (men jeg oppdaget for vel en uke siden, at erfarne hagefolk snakker om kuldeperioder og nå av deg at det er nøye med temperatur. Det får nok bli som det blir, for en førstereis som meg...Jeg har ikke all verdens plass innendørs til potter med spirer. Har forresten også et par frøposer som jeg utrolig nok glemte å så ifjor - bl.a. Paradisblomst.

Lykke til videre!

Ann Kristin sa...

Takk for hyggelig kommentar! Du er velkommen til å følge med videre. Jeg er inne i en hektisk uke, men prøver å skrive noen ord på slutten av kvelden. Ha en fortsatt fin dag! Mvh. Ann Kristin

Elsa sa...

Hei
Takk for koselig besøk i bloggen min. Nå har jeg satt meg som følger på bloggen din.
Jeg har også fått spirer på blodbegersådden. Har ikke sådd alle frøa enda fordi denne hersens forkjølelsen slo meg ned i senga.
Paradisblomstene har jeg heller ikke sådd enda. Bærer du de att og fram fra varmt rom til kjøligere rom hver kveld altså?
Ha en fin tirsdagskveld:)

Blomsterguri sa...

Ja forkjølelse er ikke noe greit. Godt at du er på bedringsvei! Joda, Paradisblomstfrøet mitt bærer jeg inn og ut - fra 28-30 grader om dagen og til 18-20 grader om natta. Karin på Plantamere sier at det spirer på en uke. Det kan ellers sås på vanlig måte, men da tar det lengre tid. Jeg vil bare at det skal spire fort :-) Ha en fin tirsdagskveld du også!

Anne (Moseplassen) sa...

haha, ja, de burde komme med advarsel de pakkene. Det er innmari til spiring på jordbæra.

og de er ganske levedyktige også, så du må nok enten gi bort enorme mengder prikleplanter, eller forbrede deg på massemord... ;)

Blomsterguri sa...

Det blir enten eller ja :-) Men, jeg liker ikke massemord - det knytter seg i meg hver gang! Skal spre ryktene til alle mine bekjente fremover :-)