lørdag 27. februar 2010

Drivhuset har fått stiklinger i dag!


Temperaturen er rundt 0 grader, og det snør lett. Skulle tro det snødde veldig, for brøytemannen har vært her minst 3 ganger i dag. Jeg måket utenfor inngangen og garasjen - dusjet og skulle ut å kjøre - da kom brøytemannen enda en gang - og jeg måtte måke igjen. Tenkte at - DA fortjener jeg noen flere stiklinger :-) Tok en ny tur til Kulien gartneri og fikk kjøpt noen brett og - 20 stiklinger til :-) Da var det  drivhuset som skulle ha stiklinger - ikke plass i huset selv med den beste vilje. Fikk montert opp et av de nye plantelysene, og skal vel få på plass resten av de etterhvert også. Det var så trivelig å endelig få noe som var friskt og hadde skikkelig med grønnfarge under lyset. Overvintringsplantene er jo relativt kjedelige å se på enda. Ikke helt sikkert på om det blir noe liv i Trillingplanten, men ellers ser det bra ut.  Det lukter litt klorin etter nedvasken enda - neste høst skal jeg bruke høytrykksspyleren - tror jeg.
Jeg var nok ikke helt tom for energi, selv om det var en tung jobb å bære planter og utstyr ned den glatte trappen. Så da jeg kom inn igjen sådde jeg 14 sorter frø som skulle sås i mars. Litt tjuvstart tåles nok. Det er om helga jeg har mest energi til å få gjort slik. Nå er slangeagurkfrø kommet i hver sin krukke - fem stk. til å begynne med. Det er planen å fylle drivhuset med slangeagurk når alt det andre er kommet ut i hagen. Datteren min kan spise både 1 og 2 om dagen, og da må det jammen det dyrkes! Ellers sådde jeg:
Diascia "Pink Queen" - Tvillingplante
Glansmalva "Alba" (har kjøpt tre frøpakker av denne i år - tydeligvis en jeg har likt på bilde når jeg bestilte)
Malva moscata (staude)
Edderkopp-plante - eller kanskje Clèome Miscuglio
Øyeblomst - Sperlings "black beauty"
Monarda Didyma - Indianermelde
Malva "Mont Blanc"
Prydtobakk "Lime Green"
Aster "Lady Daisy Mix"
Romersk ridderspore "Scarlet Spire"
Erodium pelargoniiflorum (rett ut)
Cosmos "Cosimo Purple Red-White"
Solhatt "Starlight"  -
Det har ellers kommet et par nye spirer i sådden fra lenge siden - Nava "Purple Haze" og en Akeleie "Mellom Yellow" - en spire i hver potte. Det er i minste laget syns jeg, men lite jeg kan gjøre med. Krysser fingrene! Da tror jeg at jeg sier GOD LØRDAGSKVELD!

6 kommentarer:

Kai Birger sa...

så flott det ser ut i drivhuset. jeg har ikke fått ut noe enda, skal sette alt ned i kjelleren først. men gleder meg til drivhuset blir tatt i bruk. takk for innlegget på bloggen min.... planterommet/kjelleren min holder en jevn temperatur hele året på ca 10-14 grader, så jeg tror det kan bli bra for plantene mine der... ha en fortsatt god kveld. det er moro å følge med på hvor langt du er kommet....

Tonerose sa...

Så masse flotte stiklinger!! Og jepp, du har virkelig fortjent mange etter masse snømåking! :O)

Nå har jeg sittet og kost meg med våren på bloggen din - herlig lesning, og bilder! :o) Jeg kjenner at jeg veldig virkelig intenst ønsker meg drivhus.. *sukk* Så flott bildet av drivhuset om kvelden var forresten!! Herlig! :o)

Gleder meg til å følge utviklingen og blomstring på alt du har sådd og stiklingene, spennende!

Håper du får en herlig søndag! :o)

Unknown sa...

Skal si du står på! Her kommer ikke brøytebilen en gang i uken engang.. sukk.
Stiklinger ja. Jeg må få kommet meg til Kulien etterhvert. Må bare vente litt på fuchsiastiklingene.

IngunnBW sa...

Dere med Kulien altså ;) Heldiggriser! Så mange fine sorter du har i frølisten din. Skal si du har stått på, klart du da fortjente alle de flotte stiklingene dine da ja :) Den trappen så kjempeskummel ut...

Det var da en overivrig måkemann! Vår dukker bare opp i ny og ne, så nå er det nesten ufremkommelig i bakken her nå. Takk og pris for 4x4!

Datteren din går sønnen min en høy gang i agurkspising, 2 om dagen er i overkant selv for ham :) En sunn ting å fyse på, det er jo bra.

Ha en fin søndagskveld!

Margrethe sa...

Utrolig alt du har sådd. Kanskje det blir slik her også når vi får det nye drivhuset. Jeg har leitet på bloggen din etter mer om selve drivhuset uten å finne det jeg ser etter, så nå spør jeg. Hvor stort er det? Hvilken oppvarming har du i det?

yanmaneee sa...

kd13
adidas yeezy
curry 5 shoes
off white hoodie
kyrie 7
yeezy boost 350
curry 8
jordan shoes
yeezy boost 350
kyrie spongebob