mandag 22. februar 2010

Vårblomster....

Jeg har fått spirer i sådden med Bergvalmue. Ifølge Karin på Plantamera går ryktene om at den er vanskelig å få til å spire... he, he - jeg har 7 spirer etter 2-3 uker. Ikke verst. Lovet at jeg skulle fortelle hvordan det gikk med fristelsen fra Bakker. Det ble altså en bestilling fra Bakker, men bare en liten en altså. Jeg bestilte Tvikattost og Krypende steinfrø. Sannsynligvis en helt helt nødvendig bestilling? Hmmm.
Påminnelse fra mobiltelefonen i dag "Ta inn Akeleia". Den står under en meter med snø, og jeg kjenner at jeg orker ikke tanken på å grave den frem i dag! Snart skal jeg nok - tror jeg. Det er godt det er en uke til mars-frøene skal i jorda. Jeg har god tro på at når de er klar til prikling - DA sitter jeg i drivhuset og prikler! Det er ikke plass til mer inne under lysrørene. Jeg har sådd Vårvortemelk - Euphorbia polychroma. Det spirer i tre potter. Det er en av de vakreste blomstene jeg ser om våren. Så klare og rene farger. Lyser opp i bedet som ellers har mange andre fine vårblomster. Bildet av vårvortemelk (øverst) er googlet, mens det andre bildet er vårblomstene  i mitt eget bed.

4 kommentarer:

Unknown sa...

ååhh...nå har jeg sagt at jeg skal sette i gang i en uke allerede, men når jeg ser her, skjønner jeg at dett er på tide...har en masse frø av blodbeger, det er vel på tide...
ha ei flott uke:)))

Blomsterguri sa...

Lykke til med blodbeger. Jeg har fått spiring på to, så det gikk veldig tungt! Men - jeg får av ei hagegal som har fått dreisen på blodbeger, så da er den saken grei. Ha ei flott uke du også!

Mia sa...

Vårvortemelken är en av mina favoriter också, dom små gula solarna lyser opp och sedan har man en grön kula bak i bäddet som ser 'tuff' ut. Varningsignaler på mobil? Då är man verkligen inbitt såare :)

Margrethe sa...

Jeg er imponert over energien din, og at du får plass til alt. Er helt enig med deg når det gjelder Vårvortemelk. Den og Stjerneskjerm har fulgt meg i alle år. Gode gamle stauder som aldri slutter å glede meg. Hvordan gikk det med handel av pelargonium-stiklinger? Bra jeg ikke har sånne gartnere i nærheten.