tirsdag 13. juli 2010

Blå blomster

Jeg liker blått. Nå er det ganske mye blått som blomstrer i hagens mange bed. I dag har jeg prøvd å ta bilde av mange - men, jeg husker ikke navnet på alle, og hvis du vet noe jeg ikke vet - så legg igjen en kommentar :-)


Denne første burde jeg husket, men gjør det ikke. Har mange av den, og syns den gjør mye ut av seg i bedet.

"Anne - fra Moseplassen" har lagt inn kommentar og mener det er en Toppklokke. Takk for tipset!


Goglet den etterpå og så at det er en plante som var vanlig i "gamle dager", og det husker jeg faktisk fra min barndom. Skiltet nederst til høyre er for en helt annen plante, nemlig min nyplantede Mynthe "Pepita Chocolate" Pepperminte Dette er ridderspore "Black Knight" .....


Jeg har flere andre sorter, som jeg ikke har klart å finne navnelappen på.

Denne riddersporen har lyst midtpunkt i blomsten....

Lavendel.......

Kattemynte......

Dette er en helt ukjent for meg. Tidligere helt usynlig faktisk. Den har vært skjult bak den orange store valmuen som jeg fjernet midt i blomstringen i år. 
Denne er vakker og skal nok få en mye finere fasong til neste år, for da skal jeg ta alle valmuespirer så fort de viser seg :-)
Beklager det uskarpe bildet. Tror det var litt mørkt :-)

.. og "Bestemors hage" har lagt igjen kommentar hvor hun sier at denne siste er en Storhjelm, og det har hun sikker helt rett i! Takk for hjelpen!
Apropos kommentarer. Det er noe som ikke er helt som det skal på blogspot for tiden. Enkelte blogger får jeg ikke lov å legge igjen kommentar på. Det kommer Error og tre tall. Så blir jeg ganske irritert, og prøver en gang til eller to... og plutselig så er alle kommentarene kommet med likevel! Hmm...   
Jeg må bare beklage - da blir det ikke kommentarer i bloggen deres hvis det kommer feilmeldinger  :-(

Skiferheller i trappa. Det er gøy det.... eller - nei, kanskje ikke så veldig gøy. De løsner! Hellene altså. Ikke før jeg hadde limt de fire som var løs - så var det fire til som var løse. Det må være Murphys law! Det er fint med skifer, men det må vedlikeholdes!

Det er ikke bare lite vedlikehold heller. Vi har tross alt en noe tilårskommen eiendom. Alltid prosjekter på gang. Akkurat nå limer og fuger jeg skifer! Mannen jobber også, men han lager rekkverk rundt gjestehytta,  - og det er nybrotts-arbeid :-) Vedlikeholdet kommer senere!

 Er veldig fornøyd med tingenes tilstand! Og da koser jeg meg! :-)

11 kommentarer:

Anne (Moseplassen) sa...

Den første lurer jeg på om kan være toppklokke? Det er veldig gjett for jeg er litt for trøtt til å være lur, men google og se om det passer.

Nydelig trapp!! men ja, skiferheller i trapp er ikke gøy, har noen slike løse trinn...

bestemors hage sa...

Den siste er ganske sikkert Storhjelm. Når det gjelder den første så trodde jeg og som Anne at det er en Toppklokke, men det ut som om det sitter et navnsskilt der med et annet navn.

Mia sa...

Det finns en 'primer' i flaska/ boks som du kan pensla på skiffern före du gjuter de fast, ytan trenger vara mottaglig för cementen ska den sitta. Din blå är nog ingen Storhjelm tror jag men en riddarsporre, har den inte lite flikiga blad på stjälken? En Delphinium grandiflorum? inte lätt att se på bilden dog..

Mete sa...

Mye flott i blått! Storhjelmen er flott! Hos meg er de dessverr utsatt både for meldugg og bladlus, men jeg klarer ikke bli kvitt den for det..
Riddersporene er vakre! SUKK!

Linda sa...

Flotte blå blomster:) Jeg liker godt blått:)Klem og ha en god hagedag

bestemors hage sa...

Så flott at du har funnet mange planteskilt. Jeg har ryddet opp i alle bedene i sommer og tegnet plantekart. Var i ferd med å miste oversikten og jeg vil vite hva alle heter. Kommer snart på bloggen min.

Anonym sa...

Den siste er en ridderspore, muligens kinesisk ridderspore hvis den er ca 50 cm høy. Det er ingen storhjelm

Blomsterguri sa...

Hei Anonym! Ja det er helt sikkert en ridderspore. Jeg tror jeg fant lappen med navnet på også, men - den hukommelsen..... Den er nok mere 1,20 - |,50 høy - så kinesisk er den nok ikke da.

Anonym sa...

så det er ikke butterflyen da

Blomsterguri sa...

Joda, det er Butterfly :-) Den har andre blomstring nå - den er helt nydelig!

yanmaneee sa...

golden goose outlet
balenciaga shoes
kobe shoes
jordan 6
goyard handbags
golden goose sneakers
golden goose shoes
moncler coat
off white
yeezy