søndag 4. juli 2010

Enkel plantetrapp

Å jada, det ble en enkel to-trinns plantetrapp. Enkel å sette opp siden jeg allerede har noe å feste hylleknekter på. I tillegg trengte jeg bare noen tjukke planker som kan bære 195 cm med blomster uten å bøye seg.
Med god hjelp av mannen tok det vel ca. 10 min. å sette den opp. Når vi hadde alt i riktig størrelse og oppladet drill, var det ikke noe hokus pokus å lage en plantetrapp. Nå har jeg fått ut de siste av pellisene mine fra drivhuset. Da er det ca. 30 stk. på plantetrappen - (kom litt flere etter at det bildet ble tatt), 4 i kjøkkenvinduet og 4-5 på terrassen. Det vil si at jeg har min del av forskjellige pelliser.
Nå tar jeg avleggere så fort det er mulig, - så må jeg bare huske å sette navn på de :-) Det er gøy å ha noe å bytte/gi bort også!

Som en naturlig fortsettelse av plantetrappen..... :-) demonterte jeg hyller og hylleknekter på ene langsiden av drivhuset. Støvsuget teppet og bar stort sett alt av tomme potter og utstyr ned til hageboden. Et lite bord og to stoler med noen tilovers-stolputer ble plassert langs veggen, og nå kan jeg sitte lunt og godt når ikke været er helt samarbeidsvillig. Inne vokser det agurker og tomater - og noen få andre som har fått være inne for å pynte opp. Hvis dørene er åpne har jeg en fantastisk utsikt til blomsterhavet i pergolaen. Jeg skal ta bildet av det fra den vinkelen en av dagene.
Rabiata var helt enig i at det er greit i drivhuset, og testet den ene stolputen før jeg fikk ordet for meg. Så - nå er det sprayet med "Get off" for å unngå pelsbelagte stolputer.

Jeg er veldig fornøyd med både med plantetrappen og endelig å ha fått ryddet i drivhuset. Det har vært fint vær i dag, men sterk vind, og da var det greit å holde på litt i lè.
Det neste prosjektet blir å sette opp nok hyller til alt i hageboden. Det er ikke lite som har hatt plass i drivhuset i løpet av sesongen - i tillegg til plantene altså :-) Jeg har planer om et system som gjør det enkelt å finne frem til det jeg trenger når så-lysten trenger seg på utpå ny-året. For ikke snakke om - nyvaskede potter når det er prikletid. Lenge til enda tenker du kanskje - jada, men tiden går fort. Nei, det var vel litt vel pessimistisk. Nå skal det ihvertfall nytes i hele juli måned - uansett sol eller regn.

Er det noen som ser hva jeg har sådd her? Jeg har  fått frem mange, og de aller fleste er helt lys gul. Jeg syns de er fine, så de får bli :-)

Det er mange gule i bedet langs trappen også. Stauder fra i fjor, som ikke har tenkt å gi seg fordi om jeg har sagt "ikke gult". Som om ikke det var nok: Jeg kjøpte to poser med Dahlia røtter som jeg skulle drive frem. Begge i en nydelig rødfarge... bortsett fra at den ene kom med "tusen blomster" i GULT! Kanskje jeg rett og slett bare må bestemme meg for at "gult er kult"?

Fikk en alldeles nydelig lilje av Audi tidligere i sommer. Nå blomstrer den, og gjett om jeg ble fascinert! Var ikke helt forberedt på den mørke fargen, men den er bare helt grusomt vakker!

See you later alligator :-)

7 kommentarer:

Parkvegens Hageglede sa...

Ja, ja om jeg ikke tar helt feil.. det må da vel være en løvemunn??? de jeg har sådd skal bli purpurfarget, men er langt fra blomstring enda. Skjønner at du også er i tvil om det gule., tenkte jeg skulle lage et innlegg om "gulfarger" jeg liker. Men i stedet ble det et innlegg om Semperviwum. Mine tanker og motforestillinger om gult og orange får komme en annen dag. Ha en nydelig søndag kveld.

Ellen Walnum sa...

Ja løvemunn var det som slo meg også da jeg så bildet.

Jeg har faktiskk gått den andre vegen. Skulle ikke ha noe gult, rødt eller orange i hagen. Alt er rosa, lilla, blått, hvitt......og det er igrunnen ganske kjedelig. Så nå tror jeg jeg åpner for litt gult og rødt gitt:) Men orange....den holder jeg meg unna enda.

Kule plantetrapp:)

Elsa sa...

Enig i at det er løvemunn du har sådd.
Den plantetrappa var kjempesmart.

IngunnBW sa...

Dette er løvemunn ja :) Så flott plantetrappen ble!

Mariann sa...

Så mange flotte pelargonier du har, de kommer virkelig til sin rett i den fine plantetrappen.
Flott farge på liljen!

yanmaneee sa...

kobe basketball shoes
nike lebron 16
pg 4
curry 6
pandora bracelet
yeezy shoes
moncler outlet
yeezy shoes
nike epic react
moncler

shaythe sa...

ce message www.dolabuy.ru visitez leur site Web Vérifiez ceci voir ici dolabuy.su