onsdag 7. juli 2010

Mirakelblomst - edderkoppblomst?

Hvis du har fulgt med bloggen siden den spede start, så fikk du også med deg da jeg bestilte frø fra Plantamera - og kjøpte kun èt frø av "Paradisblomst". 60% spireevne sto det. Følte meg ikke mye smart da, men fikk godt resultat etterhvert.
Vanskelig å dyrke skulle den også være, med store temperaturforskjeller på natt og dag.
Litt senere bestilte jeg frø fra Leuthens Frø, og bestilte da blant annet Edderkoppblomst. Ingen skremmende dyrkingsanvisning vedlagt. Jeg hadde kun èn Paradisblomst, mens jeg har maaange edderkoppblomst..... og det er helt samme blomsten! :-)

Jeg fått en kjempefavoritt i pergolaen... Bøttene med blodbeger er helt fantastisk flotte!
De klatrer villig oppover kjettingen, og blomstrer i bøtter og lass. Det blir spennende å se om den vil strekke seg over bjelkene i pergola-taket også :-)
Ikke den dummeste nye sorten jeg fikk prøvd meg på ihvertfall. Det som er helt sikkert er at den skal være med i utvalget neste år også!

Jeg har mange flere favoritter når jeg tenker meg litt om :-)

Roser var en ny dille som overfalt meg i fjor høst. Til tross for en ekstremt lang og hard vinter mistet jeg bare èn av rosene jeg plantet. Nå står de fleste i full blomst igjen, og er helt nydelige sammen med ildfat og statue. I tillegg har jeg kjøpt flere klatreroser og venter spent på at de skal komme i blomst. Litt angrepet av Klematis-dilla også tror jeg.... ihvertfall kommer det en klematis ved siden av hver klatrerose :-)
I dag har jeg laget 2 mini-espalier til klatrerosene/klematisene som skal mellom vinduene på husveggen. Skal lage et til og male de hvit. Bilder kommer etterhvert som det blir noe å vise frem!

På Ødegården planteskole fikk jeg kjøpt Blance Moreau. Nydelig blomst og nydelig duft :-) Jeg har enda ikke funnet ut hvor den skal stå, men den blomstrer like fullt :-) Kanskje den skal få stå i en større potte denne sommeren. Vi får se på det etterhvert.Det er så mange bilder av blomstene jeg har lyst å vise i dag, men nå får denne lys lilla Khrysantemum være takk for denne gang. Kikket på posen med frø den heter "Rød prestekrage" :-) Ikke mye rød denne, og jeg har mange flotte Khrysantemum  fra den frøposten - i fargeblanding!

Ha en fin kveld!


4 kommentarer:

Anita sa...

Blodbegeret ditt var helt nydelig!
Kan tenke meg synet når den når helt opp til taket på pergolaen.

Mariann sa...

Blodbeger er en flott plante. Ikke alltid like lett å få spiring på, tror kvaliteten på frøene har mye å si. Ser ut til at du har fått fram noen prakteksemplarer.

Gleder meg til rosene begynner å blomstre, her er de litt seine i år.

Unknown sa...

Så gøy med mirakelblomst / edderkoppblomst!

Jeg har sådd mirakelblomst før, men da ser de ikke sånn ut. Da var det sånne små trompeter. Mirabilis jalapp.... something.
Dine var knalltøffe.

Ja roser og blodbeger er et must!

yanmaneee sa...

kd13
adidas yeezy
curry 5 shoes
off white hoodie
kyrie 7
yeezy boost 350
curry 8
jordan shoes
yeezy boost 350
kyrie spongebob