fredag 9. juli 2010

Jobbedag! :-)

Herlig dag i hagen!

Passende temperatur og arbeidsvær. Herjet vilt i blomsterbedet foran huset. Nå var det ingen bønn lenger. Det som var feil/for høyt etc. ble spadd opp og flytta. Ikke helt frivillig akkurat. Må innrømme at jeg sang "Gubben og gamla sleit og dro, og ikke fikk opp rota" for meg sjøl. Etterlyste enball, men ingen kom, og så måtte den gi seg til slutt. Stahet er en god hjelper :-)

Det meste av de siste innkjøpene er endelig kommet i jorden, og jeg er så fornøyd med å ha fått den samvittigheten på plass!
Jeg hadde gått å sett at det var forvokst, og at rosene led under lite lys. Det var frodig over all forventning i bedet og langt utover plena. Spesielt geranium av forskjellige slag var gått helt amok.
Jeg har ikke vært helt grei med de i dag - annet sted eller i komposten! Jeg vil ikke ha geranium i bedet foran huset, - de skal få vokse helt andre steder heretter.
Så nå har jeg laget ferdig tre espalier, og til og med malt de hvite. I morra skal de opp på veggen mellom soveromsvinduene. Det jeg skal ha i bedet foran huset er klatreroser og klematis, og nå begynner klatrebehovet å bli påtrengende. I tillegg til roser og klematis skal jeg finne noe som ikke tar helt overhånd foran og på siden. Det vil si litt av hvert hvis jeg kjenner meg selv rett :-)
Jeg har to Flammentanz og en Santana, og fire plasser de kan klatre oppover. Den siste sorten har jeg ikke helt bestemt meg for.... Et lite dilemma er alt brudesløret som har eksplodert i enden av bedet. Når den etter så mange år endelig blomstrer så overdådig har jeg ikke klart å bestemme meg for at den må gå til fordel for en fjerde klatrerose - enda. Kan jo hende den kan flyttes, men jeg mistenker at det kan bli vanskelig.

Som du sikkert ser - plena er uttørket! Jeg har prinsippielt kun vannet blomster - ikke plen. Nå kommer det visst litt regn innimellom ifølge værmeldingen, så jeg håper den blir litt mer grønn etter hvert :-) Fordelen med tørr plen er blant annet at det blir lite behov for plenklipping :-)  Jeg har store planer for morgendagen - den som følger med får se :-) Ha en god helg!

1 kommentar:

Linda sa...

Så spennende, jeg følger med:) Virker osm det har skjedd mye hos deg i dag og:)