torsdag 15. juli 2010

Prosjekt hagebod!

En større rydde-aksjon er i boks! Sannsynligvis har jeg ikke behov for nye plast-potter de første årene! Mistanken om at jeg er genetisk anlagt og født med et aldri så lite "spare-gen" er herved bekreftet! Samler på det meste - og tenker "det kan kanskje brukes til noe fornuftig senere en gang ...."  :-) I denne forbindelsen var det ikke så dumt, for plastpotter er dyre i innkjøp!

I tillegg til potter i forskjellige varianter har jeg fått plass til alle plantebrettene mine, og hageredskapen har fått sin faste plass - i hvertfall om vinteren tror jeg :-)

Og mens jeg holdt på med dette ryddeprosjektet, fant jeg mange merkelapper som ikke var tatt av pottene etter planting. Jeg har samlet alle i en boks med lokk, og det ble en anseelig haug med plantemerker med bilde på.
Jeg må bare si - er det mulig?  Så mye som er kjøpt inn, som helt sikker er plantet og som ikke finnes lenger! Og så mange av de som jeg fremdeles ønsker meg! Hvor er de blitt av?
En god del er fremdeles å finne i hagen, og nå har jeg funnet en del navn som jeg ikke husket. Blant annet på mine blå blomster i forrige innlegg :-)
 
Ifølge merkelapp med bilde på er de blå blomstene på det uklare bildet altså en Delphinium grandiflorum Butterfly!
Jeg har tatt et nytt og skarpere bilde, for den er bare så nydelig! 

Den andre jeg ikke visste navnet på var en Toppklokke - og på navneskiltet som plutselig dukket opp - står det Campanula glomerata Acaulis - så vet jeg det.En annen blå plante - som jeg forsåvidt skjønte måtte være en Salvie - dukket opp på navnelappen med navnet Salvia nemorosa Marcus. Den er og har vært fargesprakende blå og en virkelig fargeklatt i bedet langs trappa.
Jeg klarer ikke begrense meg i dag - må bare vise frem noen av mine vakre roser :-)


 Dette er Bonica - det er ikke nødvendig med ord, men jeg prøver med et likevel - snadder!


Den rosa heter Romance

  

 
Må jo vise hva jeg har hengt på veggen ved vår spiseplass på terrassen.

Siden dette er siste tilskudd, så begynte det å bli tomt med "overskudds-planter". På denne tiden av året kjøper jeg ikke  sommerblomster - trur eg :-) 

Så da var det bare å kikke seg rundt å se hva som kunne passe. En Lime-surfina ble omplassert, to hengeplanter som lukter ganske sterkt fikk sin endelige plassering. De ble kjøpt samtidig med kurvene ved et lite innkjøpsraid på Crazy Prize for noen uker siden, og hadde selvfølgelig ikke annen lapp enn prislappen. Kurvene derimot var 80 kroner billigere der enn på et annet sted der jeg fant akkurat like :-)
Jeg mistet de fleste Amarantusene mine etter frostnatten tidlig i sommer, men jeg klarte å berge 3 av de. En Amarantus fikk plass sammen med en liten blå lobelia. Så nå fikk den siste sjanse - voks og bli stor!!!! Det blir spennende og se om den kommer seg!     Ha en riktig trivelig kveld!2 kommentarer:

Parkvegens Hageglede sa...

Spare på potter ja, de kan jo komme til nytte en gang.. omtrent å se som min egen bod, bare litt ryddigere :-) Bonica er sukkersøt,snadder var et passende ord. Jammen har du mange fine potter rundt omkring, skjønner at det er mye vannings - arbeid innimellom.Ha en fortsatt fin kveld!

Linda sa...

Spare på potter er luuurt, fo rjeg har mange ganger måtte dra og kjøpe potter... så jeg sparer jeg og, men får aldri nok:) Så deilig med orden i boden, sånn ser det ikke ut hos meg....

Mange nydelige bilder, så kjekt å finne igjen merkelapper:) Mye fint hos deg:) Jeg er i krig om dagen, eller rettere sagt om kvelden:) Men nå er siste støt satt inn, og jeg håper på resultater:)