lørdag 10. juli 2010

Nye espalier...

... og rosene blomstrer. Denne heter HC Andersen, og ser så frisk og sykdomsfri ut at det er en fryd! Mange flotte mørke blomster - tror at de er litt mørkere enn den på bildet. Og i tillegg dufter den! Jeg er allerede glad i HC Andersen ihvertfall, det er helt sikkert!

Det har vært en nydelig dag, og jeg har fått hjelp av mannen til å sette opp mine selvlagde espalier. De er ikke perfekt, men nå har jeg laget de, så da blir de der! Når jeg tenker meg litt om, så er det greit at de ikke er helt like - de har en egen personlighet da.  Forhåpentligvis går det ikke så lang tid før de er dekket av klatreroser og klematis - og da vises det jo ikke noe uansett :-)

Min eneste gule rose vet jeg ikke navnet på. Den har stått her siden før vi kjøpte eiendommen. Den har til tider fått hard medfart, men gir seg overhodet ikke. Den er faktisk ganske så fin, og nå skal den få stå der så lenge den vil :-)

Apropos roser - jeg hadde noen jeg ikke visste helt hvor jeg skulle plante. Blant andre Ingrid Bergmann, Blanche Moreau og Mme Hardy. - Nå står de i hver sin krukke med litt god størrelse på. I god jord, og med en god dose kugjødselkompost å kose seg med. Den første er jo en stilkrose, og blir ikke så veldig høy - den kan  flyttes rundt etter lyst og behov.
De to andre er klatreroser og kan bli ganske høye. Mme Hardy har fått sin plassering ved siden av trappa ned til woodland hagen min. Jeg har satt opp en "stige" så den kan klatre oppover. Gode solforhold akkurat der. Jeg har nemlig fulgt med hele dagen, og den får sol fra den står opp og til klokken tre på ettermiddagen,  må vel være bra?

Blanche Moreau skal også i woodlandhagen etterhvert, men det er en del prosjekter på gang der, så hun skal få stå på hjørnet av drivhuset i sommer tror jeg.

Mye rose-prat om dagen :-) I morra er det meldt tildels store nedbørsmengder på ettermiddagen..... Jeg er takknemlig for all slags vanne-hjelp i hagen! (men liker ikke lyn og torden!) Ha en fortsatt fin helg du som kikker innom! :-)


4 kommentarer:

Linda sa...

Så fine de ble:) Jeg er imponert:)
Snekkerkunnskaper også:)

Jeg håper på litt regn i morgen jeg og, hjemme i allefall, for jeg får ikke vannet hjemme herfra... Ikke rart det er mye roseprat, de er jo hagens dronning i juli:) Jeg må få meg fler:) Bare grillstuen kommer opp, så kan jeg slippe alle hemninger løs i hagen, for da ser jeg hvordan det blir:)


Ha en fortsatt god helg:)

Unknown sa...

Jøssesmeg!! De var jo knallfine! Så god du er.
Imponert ja.
Å du.. det blir aldri for mye roseprat.

Ellen Walnum sa...

Ja det var flotte espalier. Dyktig snekker du er:)

Helt enig i at det aldri kan bli for mye roseprat. Kan desverre ikke hjelpe deg med navnet på den gule, men vakker det var den.

Mia sa...

Egenhändig snickrade spaljeer är ju halva charmen, inte ska de vara helt lika heller, då ser dom ju köpta ut. Blir fint med alla dina rosor, dom växer sig nog fort till :)