torsdag 29. juli 2010

Full forvirring

I dag måtte jeg ha frøboksen frem - den er ikke så veldig liten. Ble plutselig så veldig i tvil om jeg har peiling på hva jeg har som blomstrer i bedet. Er dette Rød solhatt "Starlight"??? Når jeg googler den er den mye mer dus-rosa. Hva med bladverket - kan det fortelle noe? Jeg ser ikke bladverket på bildene på google bildene. En ting er sikkert - jeg kjøper ikke èn frøpose til uten bilde av blomstene!
Rosenkrage "Tanacetum coccineum hybride" er kanskje løsningen?Enda verre - jeg har vært så fornøyd med mine fargerike "Khrysantemum" - rent bortsett fra at det nok er Asters "Lazy Daisy Mix"......... Eller er det det? Hjeeelp!

Tror jeg er tryggest hvis jeg sier at dette er egensådde agurker som er drevet frem i drivhuset og en squash. Squashen fikk jeg planter av Mete ved en bytteanledning. Det føler jeg meg HELT SIKKER på!!!!

Akkurat nå er avlingen av agurker og squash på topp. Jeg har flere agurker som ikke skal stå så lenge før de må fortæres.

Denne også er jeg ganske trygg på - det er en Agurkurt.

I fjor sådde jeg disse med dårlig resultat. I år kvitterer de til gjengjeld med å dukke opp helt av seg selv - litt her og litt der - og de ser riktig så bra ut :-)

Den røde med gult i midten er den jeg har kaldt Khrysantemum - hmmm.....  Og de gule - Coreopsis grandiflora "Rising Sun" - og en søster av den. Full eksplosjon. Først et år kjøper du en potte og den blomstrer så fint - så etter noen år prøver den å overta et helt bed.
Full forvirring og høysommer :-) Ha en knakende god kveld!


4 kommentarer:

Mia sa...

Mig och blomsternamn, det är illa ställt, men din rosagula blomma ser ut som en krysantemum, annars har jag också fått med fel lapp på mina.. memn på andra sidan har mina blommat färdigt nu, så..Agurkurten är härlig i sin blåfärg, men den sticks tycker jag, eller är det bara mig, jag vill helst ha den långt in i rabatten, undan mina ben. Den vill växa närmast gångarna.. Det är ett stiligt blomsterflor hos dig :)

Mete sa...

Den rosa kalles rosenkrage. Ett eller snnet Coccineum.. Jeg kan finne hele det latinske navnet i morgen. Boksen står i drivhuset, tror jeg...

Unknown sa...

Uansett var den knalltøff!!
Har du prøvd å friterer squashblomstene? Titt inni bloggen min.

Anonym sa...

Heldig du er som har egensådde agurker og squash.
Takk for svar på brudeslør, jeg tok opp den ene og hev. Men da skal resten få stå.
Minner meg om The Fairy som ikke viste tegn til å ha overlevd vinteren, men så fikk jeg beskjed av en annen blogger om å være tålmodig og ikke hive den. Nå blomstrer den.
Ønsker deg en flott helg :o)