fredag 23. april 2010

45 plantekasser....

.... viste opptelling i drivhuset i dag. Omtrent en 1/7 bar jeg ut da jeg kom hjem fra jobb, og da jeg skulle bære de inn igjen nå i kveld, da tenkte jeg - uff, hvor mange har jeg egentlig? Det er ikke så rart at alle butikker er utsolgt for plantekasser kanskje? Jeg har tatt bilder i dag også - se bare.... Abutilon - Rød balkonglønn. Kjent for mange som stueplante på 50-60 tallet. Denne er den gamle, høye og storblomstrete sorten ifølge - Zimtrade tror jeg det var. - Og ja - det er i drivhuset det blomstrer så godt.
Det var så utrolig gøy å ta bilder i kveld - hva med denne fylte hvite surfinaen....

Fattigmannsorkideen kommer i hvit, rosa, blå, lilla og you bare name it.... Spesielt mønster på blomsten - litt tigeraktig liksom... Grrrrr..... Lett å få til er de også. Skal nok finne en fin plass der de kan fylle ut mellom noe mere traust som motvekt.

Som tidligere nevnt er prosjekt "ny pergola" i gang. Så langt er det plattingen som skal rettes opp. Den helte litt - bare litt feil vei. Jeg skulle steke vaffler der i fjor sommer, men røra rant bare til ene siden... Så nå har mannen skrudd av plankene og skal ha en frihelg fra kona... Neida, så ille er det vel ikke, men gressenke er jeg ihvertfall :-)
Jeg balanserer inn og ut med vannkanner og plantekasser, og trøster meg med at det er riktig så forbigående. Nå i helga skal jeg mure noe som ble skadet da pergolaen raste i fjor vinter, og så kan plankene skrus fast igjen - så fort vi har fått den i vater.
Værmeldingen er slett ikke så verst for helgen, så da er det håp om at jeg kan sette ut alt og til og med få støvsuge og rydde litt inne der :-) Sikkert gjøre litt andre ting i hagen også:-) Ha en god helg!

4 kommentarer:

Vigdis i Romerikshaven sa...

Jeg har så godt barndomsminne om stuelønnen, - jeg var så betatt av disse blomstene som i mine øyne var skjønne ballkjoler!

Elisabeth sa...

Åee..stuelønn det husker jeg alltid sto i stuen hjemme, gode barndomsminner :)
Imponert over alt du har sådd også, skjønner det skal bli masse blomstring hos deg utover :)

Ellen Walnum sa...

Er det ikke godt at vi snart kan begynne å sette ut slik at ikke drivhuset ditt begynner å bule?:))

Her er det også verandaprosjekter på gang. Irriterende mens de holder på og "ødelegger" hagen min, men det blir jo så fint når det er ferdig.

IngunnBW sa...

45 plantekasser! Haven din kommer til å bli helt praktfull! Pergola utenfor drivhuset blir nydelig :)