søndag 11. april 2010

Solur på stubben

Endelig! Etter å ha ligget i boden å ventet i en lang vinter, kom endelig soluret på plass på stubben! Jeg har sett for meg at det var et solur som skulle stå der, men har lett noe veldig før jeg fant noe som stemte med fantasien min. Det er kanskje ikke så lett å se fra bildet, men den er stilig, og nå kan jeg se hva klokken er mens jeg er i hagen - selv når jeg har glemt armbåndsuret på badet :-)

Det har altså vært et fantastisk nydelig vær i dag. Men før jeg kunne sette igang noe ordentlig hagearbeid i frisk luft, brukte jeg flere timer i drivhuset. Jeg syntes en gjennomgang av alle plantebrett var på sin plass - hadde alle nok vann (nei), lus (ja), trangt (ja). Bestemte meg til slutt for å sette ut en god del av staudene, det vil si valmuer og Echinacea purpur "Magnus" (solhatt). Jeg skal sette ut Myosotis "sylva bluesylva" -  som er en type forglemmegei. De er sååå klar til å bli utplantet. Sikkert et godt tegn på frø som ble sådd for tidlig - eller som har hatt for gode forhold i drivhuset. Echinacea ble til og med plantet ut i et bed i dag, de har allerede vært ute i mange dager, og jeg tror de har det bedre i jorda! Nå får vi bare håpe at finværet holder seg en stund, og at det ikke blir minusgrader om natten - så går det vel bra. Noe mer utplanting blir det nok ikke riktig enda, men inn igjen kommer ikke de som er ute nå. Det gjelder også Dahlia - lusene liker Dahlia altfor godt, og nå er de sprayet og satt ut under hagebordet. Hårda bud!
Hagearbeidet etterpå har bestått av rydding i bed, raking, - og - jeg har fått satt ned de to Flammentanz rosene jeg vil skal vokse opp langs husveggen. Espalier er på plass for den ene, og så fort jeg ser at de begynner å vokse, så kommer det nok et til den andre også :-) 

Synd at helgen er så kort når vi endelig har fått finvær. Ønsker alle lesere og dere som kommenterer - en riktig god uke!

5 kommentarer:

Anita sa...

Så du har allerede begynt å plante ut.... Det går nok bra!
Det soluret var fint da!
Hvor har du vært å fått tak i dette??
Er det et slik et som kommer til å ruste...Jeg liker godt ting i hagen som er litt rustne jeg...

IngunnBW sa...

Så stilig soluret ditt var plassert! Jeg fikk opp mitt i fjor, det kommer snart et blogginnelgg om hvordan jeg laget sokkelen. Så moro at du er med i konkurransen denne gangen :)

Blomsterguri sa...

www.smijernsbua.no - der bestilte jeg soluret. Er veldig fornøyd med det! Om det kommer til å ruste eller ikke - tja - sjansen er vel stor for det tenker jeg :-)

Unknown sa...

Stilig solur! Husker naboen min hadde sånn da jeg var liten. Men vi fikk aldri komme inn i hagen hans for å se. Han var så sinna.. He-he, sikkert bare en hagegal som var lei av oss unger som ødela hagen.

Margrethe sa...

Kjempefint var soluret ditt. Og fint plassert. Godt med drømmer som blir til virklighet.
Det er tidlig vår hos deg forstår jeg. Her har vi også fint vær, men nettene er nede i 0 grader. Det er litt for kaldt til utplanting. Men det er rikelig å gjøre i hagen likevel. Håper du enda får mange fine soldager.