lørdag 17. april 2010

Svovel-lukt i hagen...

Ja, vi kjenner det godt i perioder - svovellukten. Skrekkelige greier dette. Jeg er glad jeg ikke har planer om å fly med det første.
Jeg har knipset litt bilder i dag også.... Dette er Petunia sophistica lime bicolor. Husker da jeg så bildet på Impecta sine sider, - gikk nesten amok - DEN skulle jeg ha! Jeg sådde en god del frø, og de var utrolig spirevillig og vokser helt greit. Det er som regel greit med Petunia.
I dag har jeg tatt opp 2 klematis-røtter og satt de ned i en 20 litersbøtte. De var plantet for å klatre på pergolaen, og nå er grunn-arbeidet i gang med den nye. Klematisene sto da i fare for å bli ødelagt i prosessen. Skikkelig prosjekt på gang her de neste 2-3 ukene :-) Ny pergola!!! JAAAA! Gjett om jeg gleder meg, og nå jeg er ikke lei meg for å ha fått en ny sjanse til å få den slik jeg helst vil. 

Det har kommet spørsmål om sort på det første bildet i forrige innlegg... det var en Malva Sylvestries stripes elller Brave Heart. Jeg har bestilt frø fra to forskjellige forhandlere, og de har ikke samme navnet til slutt :-)
Jeg har prøvd å avhjelpe trengselen i drivhuset med å sette ut en kasse med forskjellig som jeg tror tåler det. Det er Koreansk plymspirea, pense, og minipense, to forskjellige akeleier - en jeg har sådd, og en jeg har fått. I tillegg setter jeg ut om dagen, og flytter inn om kvelden. Det er en aktiv årstid og mye skjer på kort tid - både med det som vokser, og med planer i hagen. Energien er på topp nå på våren, og det har gjort godt med flere dager med sammenhengende sol - tross all vannbæring det har medført. En liten kikk i frøkassene mine bekrefter at det er mye mer spennende på gang. Det lover godt i forhold til flere bilde-rapporter i bloggen. Ha en fin lørdagskveld!

4 kommentarer:

Ellen Walnum sa...

Å så gøy at du har fått blomstring på Sophisticated bicolor. Den har jeg ventet på å få se hvordan ser ut, jeg har også sådd den. Har en tanke om at den kan være fin sammen med surfina lime.

Laila -Karin sa...

Det måvære fantastisk å ha eget drivhus. Flott å se alle de vakre plantene du for fram.
Svovelukten var sterk her i går .Jeg var ute et øyeblikk men ble fryktelig kvalm og måtte bare komme meg inn.
Ha en riktig trivelig søndag.
Klem

IngunnBW sa...

Ååååå...så utrooolig skjønn Petunia sophistica lime bicolor er! Takk for sortsnavnet på Malva'en :) Jeg har en nesten like Malva sylvestris selv fra fjorårets sådd uten sortsnavn, men den er litt lysere tror jeg. Må se når den bomstrer :)

Mia sa...

Svaveldoften har jag inte känt till, känns den helt till Norge alltså?
Din Malva är otrolig, ska försöka komma ihåg namnet.
Koreaskjägget har ju blivit riktigs stort! Nu har jag ingen problem med att känna igen den :)