søndag 25. april 2010

Søndag = hagearbeid

Mange bilder i dag. Det er jo det som er problemet i bloggen min. De hopper og danser, og da er det ikke så mange bilder jeg setter inn til vanlig, men i dag hadde jeg lyst å vise litt av hvert, og da tror jeg det bare blir slik som dette. Bildet nr. 1 er plantekassene som jeg er helt avhengig av. De svarte nederst på bildet var de jeg fikk kjøpt på Felleskjøpet - det er VEFI plantekasser med dreneringsriller. På den øverste har jeg klippet til kapillærmatte, som vannet suger opp, og da tar plantene vann når de vil - så lenge jeg har fylt på nok. Av en eller annen grunn har bildet som skulle vise det som blir kalt "undervanningsbrett" havnet langt nede. Når du finner det, så ser du at også det brettet har kapillærmatte. Der setter jeg plantebrett med dreneringshull - eller bare potten direkte ned på. Du skjønner vel at det blir vanskelig når tilvenningen skal begynne. Jeg har over 1000 potter i forskjellige varianter, og det blir noen turer inn og ut hvis de skal bæres uten et brett der flere kan være med.
Dette bildet er tatt av blomsterbedet foran huset. Det begynner allerede å bli fullt....
I tillegg til å ta bilder har jeg vært murer i dag. Jeg har støpt gjerdestolpene fast i muren igjen. I det minste håper jeg at de er fast igjen :-) Det er faktisk ganske greit å mure. Kanskje jeg skal prøve meg på noen figurer og krukker etterhvert? Bildet etterpå er av Øyeblomst, og den har fått sin første blomst i dag, så da måtte jeg vise frem hvordan den blir :-)
Det er vel ikke vanskelig å se at  Rabiata er trøtt? Jeg vedder på at hun har hatt en aktiv natt. Det går uansett greit, for hun er fikset og ordnet på alle kanter. På bildet ligger hun godt tilrette i en kleshaug som datteren legger igjen i sofaen på TV-stua. 
Mirakelblomsten (60%`n) blomstrer. Skal tro om det blir igjen noe blomster til i sommer. Får håpe det ikke er slutt før jeg får plantet ut. For sikkerhetsskyld skal jeg ikke plante ut før etter 17. mai - eller rundt omkring der. Tradisjonelt tør jeg ikke ta sjansen på frostnatt, og det har gått greit etter den datoen i alle år - så bank i bordet!
Ja - så kom undervanningsbrettet i rekkefølgen, før et lite oversiktsbilde av et plantebrett høyt oppe på veggen i drivhuset. Det er "berre lekkert" men burde vel stått i ampler og krukker rundt omkring i hage, terrasse og pergola.
Jeg er riktig så irritert over at jeg ikke får plassert bildene slik jeg vil, men håper dere kan ha en hyggelig liten lese- og kikkestund likevel. Ha en fortsatt god søndag!

6 kommentarer:

Thelma Louise sa...

Deilig å komme i gang med hagearbeidet igjen..-)

Linda sa...

Hei Ann Kristin!
Oj,så mye lekkert som spretter opp i drivhuset ditt.
Ja ,et er flott med undervanningsbrett.
Jeg har lånt mine vekk til en blomstervenn.skal så tidlig på ferie at det blir lite planting i år.
Ha en flott uke!
skal prøve å komme på hagelagsmøte i byen. :))

krepsemor sa...

Undervanningsbrett, uunnværlig =) Jeg må si at jeg er utrolig imponert over din energi - 1000 potter! He-he, og jeg trodde jeg hadde mange potter ;o) Jeg har jo bare en brøkdel....Og så ser jeg at det allerede blomstrer hos deg! Skulle ønske jeg bodde nærmere deg =)
Ønsker deg lykke til, og gleder meg til resten av blomstringen! Du legge vel ut bilder? Bruker du Windows Live Writer? Hvis ikke, så last det ned! Supert verktøy! Enkelt å organisere bilder og tekst!

Ellen Walnum sa...

Et lite tips når det gjelder bloggen. Gjør skrivefeltet litt bredere (gå inn på bloggen til Moseplassen så har hun veldig bra anvisning på hvorda du gjør det) og last ned og bruk Live writer når du blogger. Da kan du bruke tabeller også når du skal plassere bildene dine.

Surfinaen kan du bare sette ut nå. Mange av mine har stått ute i over en uke og de har klart seg fint selv om det har vært kaldt om natta. De tåler faktisk noen kuldegrader også de.......

Linda sa...

Ser ut som du er godt i gang:) Så deilig:)Koselig å se bilder:)
Undervanningsbrett er et must, absolutt:)Lykke til videre, gleder eg til å se:) Klem

Tonerose sa...

Tusen takk for alle bildene! Er kjempeflott, spesielt for sånne som meg som vet pent lite om drivhus.. :o)

Herlig frodig det er hos deg!!

Jepp, det er en helt ny verden om du laster ned Windows Live Writer, det er SÅ mye enklere med innleggene - og går utrolig mye raskere. Man lager innlegget helt ferdig, og deretter står maskina og jobber med å publisere innlegget - så slipper man sitte og vente på hvert eneste bilde skal lastes inn, hvor det skal stå, flere bilder ved siden av hverandre etc. Veldig greit!

(spør om du lurer på noe med nedlasting etc!)

...en liten award til deg inne hos meg! :o)

Ønsker deg en fortsatt herlig uke!