tirsdag 6. april 2010

Beklagelse og bok

Når det gjelder mitt forrige innlegg om Erodium pelargoniflorum, så kom det protester på at den var hardfør. Jeg googlet planten før jeg skrev om den, og har kommet i skade til å skrive at den "visst er hardfør" etter å ha lest på Google at den planten er "Utrolig hardfør i Storbritannia". Det er tydelig at det er det flere som har erfaring med at det ikke stemmer i Norge. Vi bor tross alt ikke helt i samme sone. Jeg finner derfor grunn til å beklage at jeg var upresis med beskrivelsen. Jeg setter pris på at det kommer kommentarer - også de som sier ifra om kunnskap/erfaringer som ikke stemmer med det jeg skriver.

Så over til bok:
Jeg har hatt og har mine turer til Plantasjen for å kjøpe god priklejord. I dag måtte jeg "lete litt" for å finne den, og da fant jeg et par ekstra hvite Bacopa stiklinger, og en ny hagebok. Stiklingene var kommet så langt at jeg kunne ta nye stiklinger av den med en gang. Det er vel det vi kan kalle "halv pris"? :-) Boken heter Plantasjens store Hagebok, og er skrevet av Jane Schul og Laila Sølager. Jeg har ikke fått åpnet den enda, men ekspeditøren sa den var veldig god. Siden jeg har like lite motstandskraft for hagelitteratur som for blomster, så måtte jeg selvfølgelig kjøpe den. Nå bare gleder jeg meg til en ny bok i samlingen. Det som er godt med hagebøker er at hver gang du kikker i en bok, er det like spennende og interessant som første gangen du leste i boken - uansett hvor gammel den er.  

Ha en fin kveld du som titter innom! :-)

4 kommentarer:

Elsa sa...

Jeg har også sådd Erodium i år. Det er veldig søte planter, synd at de ikke er mer hardføre. Trøsten er at de blomstrer første året.
Hagebøker blir det aldri nok av, enig med deg der. Denne boken får jeg titte på neste gang jeg er innom Plantasjen.

Unknown sa...

Ja jeg faller også alltid for sånne bøker. Ser jo fin ut den da.

Berit sa...

Ikke ment som kritikk, bare som en lett advarsel så du ikke skulle bli altfor lei deg om de gikk ut.. :)

Mia sa...

Då säger jag väl kanske bye,bye till mitt hopp att få den vackra Erodium in i hagen, suck.. Men den måste ju tåla att övervintra i växthuset eller något sånt då? Trädgårdsböcker ligger där för att fresta oss, och dom blir alltid med hem, har noll motståndskraft själv också.