fredag 2. april 2010

En god langfredag!

Det har vært en herlig dag så langt. Stille og rolig. Det var meldt regn, og det var visst en hel del før jeg sto opp, men etterpå har det vært opphold og til tider har solen kommet igjennom. Jeg har vært på "inspeksjon" i drivhuset, og det var en del som ville ha vann.Jeg måtte opp for å hente en ekstra kanne med vann, men jeg kom ikke så langt. Før jeg visste ordet av det hadde jeg gått løs på noe som vokser i trappebedet - som jeg ikke vil ha, og da var det gjort. Fikk fjernet det, og oppdaget de samme uønskede i bedet foran huset - tarahhhh - hele bedet ferdig luket og klart! :-) Etterpå var det bare såvidt jeg orket å fylle vannkanna å gå ned i drivhuset igjen :-) Hvem har sagt at hagearbeid er lett? Men klager jeg..... :-)
Når jeg er i drivhuset går jeg med argusøyne å kikker etter uvedkommende små grønne vesen. Ikke så jeg noen, men jeg la merke til to sommernelliker som så litt tufs ut i plantekassa. De sto midt plant alle andre som så helt sprek ut. Tenkte at jeg kanskje hadde klart å drukne de likevel, så jeg tok ut på gulvet for å kjenne om de var "vanntunge". Neida, det var ikke det som plaget de - det var nemlig små grønne vesen! Sprayen står klar til bruk, og brukt blir den. Jeg har kommet over skrekken for å klistre bladlus, - det har jeg ikke klart å gjøre før i år :-) Så da klistrer jeg litt i tillegg til spray - ihvertfall de som tror de kan stikke av!
Jeg har to Keiservindel "Naomis gift". En av de hadde begynt å krølle bladene, og hadde fått de samme små grønne. Samme behandling på den, så nå vil tiden vise om jeg oppdaget utøyet tidsnok - og om jeg har funnet de som har utøy.
Jeg mener å ha fått den riktige balansen av plantelys og varme/sirkulasjon i drivhuset. Jeg har aldri hatt så friske og store planter så tidlig før. Visst kommer det til å tyte ut gjennom luker og dører før utplanting, men det er jeg bare så glad for. Det blir mye lettere å se hva som skal være her - eller der. Hva som blir finest i sammenplantinger og hva som passer best i krukke for seg selv. Det er jo koselig at det blomstrer inne i drivhuset også. Nå sitter jeg å kikker i hageblader og bøker, og planlegger hvor jeg skal ha hva. Det er så koselig! Ha en fortsatt fin langfredag!

3 kommentarer:

Torill sa...

Ja, er det ikkje rart korleis hage-arbeidet bare fanger oss på eit vis. Plutselig er eg også i gang med noko eg ikkje trudde eg skulle for eg skulle jo egentlig inn.... hehe For det er jo ikkje arbeid det er kos.....

IngunnBW sa...

Våronna tar på etter vinteren, men det er nå godt å finne tilbake til hagemusklene igjen selv om de verker en stund :) Så flott at du har får så kraftige planter i år, og har knukket lys/varmekoden

Margrethe sa...

Husk å ta våren over langs. Her er jorda fortsatt kald og med noe frost enda, så mye får jeg ikke gjort i bed. Men arbeid er her mer enn nok av. Jeg nyter hvert minutt. Det gjør ikke neglene mine. Påskeferie er fantastisk :-)