mandag 5. april 2010

Erodium pelargoniflorum

Denne er det jeg har sådd som spirte. Jeg trodde det var Kvanne.... Helt greit altså - mye finere Erodium enn Kvanne - tror jeg.
I dag ble de priklet - og det var veldig greit. Fikk mange, men nå må de enten byttes ut av et brett under lyset, eller så må de stå på gulvet..... Slik er det nå om dagen.
Det er masse staude-frø som ikke har spirt enda. De står ute, og jeg satser på at det ikke blir noe å prikle før alt det andre er ute :-)
Snakker om å ta på tolmodigheten min. Jeg har aldri sådd så mange stauder før i år, men nå vet jeg godt at jeg må ha tålmodighet. Jeg sådde Nava "Jesters Jacket" den siste dagen i januar. I dag - så jeg at det var kommet èn spire - fantastisk! Den har visst varigerte blad og da er den jo så spesiell at den godt kan ventes litt på. Likevel - det har tatt  over 7 uker med bare svart jord. Det er et under at jeg ikke kastet den - bare lot den stå. Det står på Plantamere sin hjemmeside at den spirer ujevnt, "så ikke gi opp". Tenkte likevel at, nei - dette blir det nok ikke noe av. Så ble den bare stående i minidrivhuset nede i drivhuset. Der var det jo andre ting å ta seg til, så jeg tenkte ikke mere på den. Nå krysser jeg fingrene for at det kommer en spire til - eller to. 
Luktviol "Fujis Dawn" har også kommet med spirer - hele tre stk. Nå later jeg bare som om de ikke er der, så kanskje det kommer flere :-)
Ellers så er det overskyet, oppholdsvær, og på vei inn fra drivhuset medførte det våronn i et av de mindre bedene. Det er nesten så jeg ikke tør å si det høyt - jeg har bare funnet èn snegle når jeg har fjernet løv og gamle Hosta blader, og det var ikke Iberia engang. Er  ikke det er godt tegn?
"Striskjorte og havrelefse" igjen fra i morra :-) Ha en fin 2. påskedag!

7 kommentarer:

Edgar sa...

Morsomt å så selv om tolmodigheten blir satt på prøve. Bare det kommer opp noe. Erodiumen var jo lekker!

Linda sa...

Hei Ann Kristin!
Spennende tider i ditt drivhus.
Den pelargoniumen har jeg i vinduskarmen,vant den på hagelaget.
Ser litt pjusk ut,må nok heller ta noen stiklinger.
Lykke til ...
Ha en fin uke! :))

Ellen Walnum sa...

Den kjøpte jeg en frøplante av på hagemessa i fjor, men jeg klarte å ta livet av den. Den er riktig lekker er den!

Mia sa...

Din Erodium är läcker. Jag får aldrig helt med mig skillnaden mellan geranium ( näva) och Erodium. Jag fick köpt en annan Erodium i fjol, nu håller jag tummarna för att den har övervintrat, men den är långt från så vacker i färgerna som din :)

krepsemor sa...

Geranium Jester`s jacket har jeg også sådd, men det er kommet bare tre spirer, og i dag priklet jeg de! Kastet resten....Jaja, sånn ble det! Viola "Fuji Dawn" har enda ikke spirt, og nå gir jeg snart opp :o( Utålmodig....
Din Erodium er nydelig, forresten! Spennende med sånne planter!
Ha en blomstrende uke!

Berit sa...

Nja, ikke så spesielt hardfør, kanskje. Jeg har den i sunnmørshagen min, og i år har det gått ut flere. Men fin er den, og blomstervillig!

Anonym sa...

ma zugio les noro zugioroz [url=http://zugioroz.com]zugioroz[/url] http://zugioroz.com