fredag 9. april 2010

Sola er blå!


De ser ihvertfall ut som en sol :-) Stråler opp av jorda helt sånn plutselig - og så står de der og er nesten selvlysende. Så herlig! Jeg må bare innrømme - jeg vet ikke hva de heter, men vet at de er vanlig. Det er alldeles deilig at det er fredag ettermiddag. Jeg spiste middag før jeg gikk ut i drivhuset/hagen i dag. Middagen var ferdiglaget idet jeg kom inn døra - nå er nemlig mannen kommet hjem :-) En annen ting som er kommet på plass bare i løpet av dagen... utekranen er fikset! :-)  Første kaffekoppen på terrassen ble tatt også - sammen med sistnevnte.
Kassen fra nyttårsbatteriet er bord. Jeg var "fyrbøter" selv i år, og nå har jeg plukket opp små runde pappbiter helt siden snøen forsvant :-) Fint fyrverkeri var det, men jeg hører stemmen til min far i bakgrunnen:
"i senne ikkje penga te hemmels". Skjønte du den? Syns de kassene er litt stilige, og finner litt bruk for de her og der. Bordet som fulgte med stolene gikk til dundas i den store kræsjen da pergolaen bestemte seg for at nok var nok. Jakten på nytt bord er igang, men foreløpig har jeg ikke funnet noe jeg er fornøyd med, - så da duger kassen!
Selv om utekrana er på plass, så ble det hentet lunkent vann fra kjøkkenkrana. Jeg ville ikke gi plantene kuldesjokk etter å ha stått innesperret hele dagen. Totalt sett ble det bæring av 50 liter vann i dag. De siste literne hentet jeg fra vanndunken med oppsamlet regn. Kaldt det også, men da var jeg lei av å bære, og det var ikke de mest ømfindtlige plantene som skulle ha vann.
I dag har sola stått på, og det var tørt!!!! 16 grader i skyggen sto det i "Byporten" da jeg passerte etter jobb - og der er det skygge. To plantebrett full av planter er jeg litt spent på. Helt tørr - hang som slips!

Det er kommet spørsmål om fattigmannsorkidè - "Schizanthus wisetonensi" heter den også. Det er en lettsådd plante for rabatter og snitt. Den har en "million" små blomster i forskjellige farger, og fyller godt ut der den står. I tillegg er den veldig snill for allergikerne har jeg hørt. Anbefales
Jeg har kuttet mine nesten helt ned. De vokser noe vanvittig fort, og de blir relativt høye - ca. 45 cm.... kanskje litt høyere. Du finner mer informasjon om den på Hageglede.no - som også det litt utydelige bildet er lånt fra. Nå må jeg stikke ned i drivhuset å se hvordan det går med de som fikk det for tørt i dag - må kanskje ta en tur til Kulien igjen i morra? Ha en riktig god helg folkens!

6 kommentarer:

Linda sa...

Hei!
Ja,det var en flott dag her sør.
Kos å sitte ute med faffi og tea.
Her var jeg på min første hagelunsj
hos naboen,herlig.
Søte små blå blomster,har noen selv.Mine har ikke åpnet seg.
Ha en flott helg i hagen.
Hilsen Linda:))

Linda sa...

Kaffi....

Anita sa...

Koselig når en kan sitte ute og kose seg med kaffen! Vi har ikke hatt så varmt på vestlandet i dag...sola kom fram sent i ettermiddag, og da blir det ikke særlig varmt. Men vi krysser fingrene for resten av helga, med masse varme og sol!!!
Kos deg i hagen i helga!
Klem Anita

Laila -Karin sa...

Litt kaldt å sitte ute her i Brgen enda men vi er lovet mye sol i helgen .så muligheten er jo der.
Haen riktig fin helg
Klem

Ellen Walnum sa...

......og dagen i dag ble like nydelig:)

Unknown sa...

Og vi håper på like fin i morgen! Heter de ikke scilla elle noe i den duren?