torsdag 1. april 2010

Det "regner" i drivhuset

Bildet er av blomsten til Anisodontea capensis "El Rayo". Den har hatt blomster stort sett hele vinteren, men nå begynner det virkelig å ta seg opp. Jeg har vurdert litt om det er verdt å ha de store buskene til overvintring, - får vel drøye til etter sommeren med å konkludere. Akkurat nå tar de opp litt vel mye plass i drivhuset, samtidig er det så spennende å se om de kommer seg fint til denne sommeren. Det ser det jo absolutt ut som om Anisodontea gjør :-)  Tidligere i dag har jeg surfet på nettet for å finne ut hvordan sluttresultatet kan bli på noe av det jeg har sådd. Begerlønn - "Glaucidium Palmatum" er et japansk woodland-tre. Det skal ha skygge/halvskygge, og lik jord som Rhododendron, og regelmessig vanning. Jeg har to stiklinger som vokser bra, og nå trenger jeg ikke lenger lure på hvor jeg skal plassere de. Jeg er heldig som faktisk har en woodland-del i hagen min. Det er noe av det vakreste sted jeg kan være, og som jeg kan ta bilder av på sommeren. En helt spesiell stemning på grunn av spillet i lyset, stillheten, og rammen rundt på alle sider. Jeg har tenkt å plante mange skyggetålende planter der - fortrinnsvis med hvite blomster. Begerlønn kan være unntaket!
Ellers er jeg i full gang med pottevask og såing. Nå står det atter et minidrivhus under lyslista på kjøkkenbenken. Jeg fant ut at det skulle prøve å så på nytt noe av det som har hatt dårlig spiring, ingen spiring, eller for få.... Agurkplantene sliter litt i drivhuset på grunn av lav temperatur, så jeg har sådd noen nye av di også for sikkerhetsskyld :-)
Her skal det ikke være lett! :-) Det er de sterkeste som overlever, og i år er det (bank i bordet) ikke mye som har tatt kvelden. Ingen aprilsnarr - bare ønske om at du får en fin skjærtorsdag! :-)

3 kommentarer:

Mia sa...

Det ser ju ut som det mesta går din väg i växthuset, din woodland blir kul att få skåda till sommaren, begerlønn, den må studeras lite närmare, är det den blå är den riktig söt :)

Tonerose sa...

Jammen skjer det mye i drivhuset ditt om dagen. Herlig! Spennende med woodland, gleder meg til å følge med i hagen din utover i sesongen.

Fortsatt god påske til deg! :o)

IngunnBW sa...

Så heldig du er som har eget woodland i haven din! Det må være spennende å planlegge. Det er vakkert det du beskriver, er enig i at hvite blomster blir nydelig i en slik setting. Kos deg videre i drivhuset ditt og med planene dine!