onsdag 21. april 2010

Jobb hele dagen, men...

... jeg kom meg til slutt hjem for å vanne mine grønne små vidundere :-) To lange dager med jobb, og da er det ikke greit å få vannet alt før sengetid! I kveld har jeg vært en tur ned i drivhuset for å forsikre meg om at alle beboerne har fått nok vann. Samtidig fikk jeg samtidig øye på et par planter med besøk av små grønne bladlus. Behørig sprayet med lusekverk er de nå. De gir nok ikke opp, men det gjør jo ikke jeg heller!
Snø har det vært i lufta de siste dagene. Ingenting har lagt seg på bakken, og glad er vi nå for det. Heller ikke temperaturen er noe å skryte av. Samtidig er det brannfare i skogen, og ikke meldt noen mengder av nedbør de nærmeste dagene. Heldig og glad er den som kan holde seg i drivhus og hage (når ikke arbeidsdagene blir for lange).
Klosterklokkene på bildet har stått i blomst i ca.3 uker nå. De er først ute å blomstre om våren, og de formerer seg fra år til år. Nå har jeg så mange at jeg kan gi bort noe løk til venner og kjente. Paradisblomsten (som spirte tross bare 60% sjanse) har store knopper og kommer nok til å slå ut i full blomst i løpet av kort tid. Det er mye annet som er like før også, og jeg skal ta en grundig gjennomgang igjen til helga. Jeg har noen spesielle sorter som  jeg er veldig spent på, men akkurat nå har jeg ikke veldig oversikt over hvor de er :-) Snur og vender på plantekarene i forhold til høyde og bredde, vanningsbehov, osv. Da går det litt i surr når hverdagen ellers tar litt overhånd. Akkurat nå skal jeg finne jeg en god kopp med te og bare kose meg. Det håper jeg du kan gjøre også!

6 kommentarer:

Tonerose sa...

ojoj, ja det er en jobb å passe på når man her så frodig og flott drivhus. Mye vanning! Men jeg vil absolutt tro det er verdt det! :o)

Jeg gleder meg SÅ til jeg etterhvert får drivhus selv, tenk så stas det skal bli å kunne plutre på der ute. Du har jo så masse lekkert i ditt! Så flotte cameliaene var forresten - tipper naboene synes det er koselig med så mye blomstring! ...også SÅ tidlig på året! :o)

Ønsker deg en vidunderlig uke!

Elsa sa...

At det er en hel jobb å vanne plantene i drivhuset denne tida kan jeg bare skrive under på. Særlig når sola titter fram blir det fort tørste planter. Gleder meg til det blir såpass temperatur at jeg kan få ut hageslangen, da slipper jeg å bære vannkannene fra vaskekjelleren og ut i drivhuset.
Det er minusgrader om natta enda, og det eneste som er kommet opp i beda er snøklokkene.

Mete sa...

For noen lekre Klosterklokker! Nydelig!
Og joda, det er et prosjekt å få vannet nok, men jeg vet ikke om jeg opplever det som jobb... Er mer adspredelse og avslapping / kos, syntes jeg :-)
Gå i drivhuset (ikke at det er så mye plass å gå på) - eller stå, da - og tuste i sin egen verden. Deilig!
Ellers er våren lunefull - liker ikke rimfrosten på morgenene og snøen i lufta. Nå har jeg bestilt VÅR!
Ha en flott dag og weekend!

Mete sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Ellen Walnum sa...

Jeg må si at jeg er glad for at jeg har "innlagt" vann i drivhuset, akkurat nå. Ellers hadde jeg vel båret meg fordervet på vannbøtter. De krever mye vann når solen står på.

Heldigvis er det ikke like kaldt i dag som det har vært de andre dagene og i følge langtidsmeldingen er det også slutt på nattefrosten nå....

Tresje sa...

Det er SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ koselig når blomstene endelig kommer frem etter dvale.