torsdag 29. april 2010

Snart fredag :-)

Ja, jeg lengter etter helgen! Det er det nok flere som gjør. I går var jeg på møte i hagelaget. Vi fikk et glitrende foredrag av en god gammel traver i faget. Han snakket engasjert og interessant om planting i krukker og kasser. Jeg har fått nye ideer om hva jeg kan gjøre, og hva jeg kan plante. Tips om å legge 3 planter på skrå ut av krukken - (i hver sin retning selvfølgelig) - så vokser det både opp og bort, og blir en jevn og fin "kule". I motsetning til hvis vi setter plantene rett opp og ned i krukka - og de vokser kun oppover - og det blir høyt. Gjødsel i hver vanning og god jord - ikke lecakuler som drenering i krukker. Ja - og mye mer fikk vi med oss. Jeg liker disse kveldene. De er informative og sosiale. Noe stort hell i loddsalg og åresalg har jeg fremdeles ikke. Da er det godt at drivhuset er fullt at godsaker :-) Jeg har vel strengt tatt nok blomster. Som om ikke det var nok, kom det beskjed om at bestilling fra Bakker var ankommet posten..... så i dag har jeg plantet 3 stjerneskjerm, 3 krypende steinfrø og 5 tvikattost. Jeg har ventet lenge på disse, og vet akkurat hvor de skal stå på fjell og i bed. De var i bemerkelsesverdig fin form etter å ha vært på tur i 8 dager - sikkert fra Holland. Spirer og grønne blader på alt :-) Bildet du ser er Mirakelblomsten min. Jeg syns den blir finere og finere jo mere blomsten spretter ut.
I dag kom jeg vel på det nærmeste å "drukne" noe i drivhuset. Det har vært litt "så her og der" med vanning denne uken. Så i dag vannet jeg skikkelig! - med det resultatet at jeg måtte bære ut å skifte plantekasse til en, og sannsynligvis skal jeg ta en tur for å se om vannet er drukket opp av en del andre. Nå skal jeg bare slappe av og lese din blogg - eller andre sine blogger.  Ha en trivelig kveld!  

6 kommentarer:

Mete sa...

Trivelig kveld til deg også :-)

Linda sa...

Alltid gøy å høre på noen som kan det de snakker om, og brenner kanskje litt for det også. Og gode tips kan man aldri høre for mange ganger:) Ha en god kveld. Klem

Anita sa...

Så kjekt da å ha blitt inspirert til enda mer planting :)... Det er du jammen meg kjempeflink til selv også da...men det er alltid godt med tips, som Linda også sier her, gode tips kan man aldri høre for mange ganger. Men jeg lurte på en ting som du skriver her; "ikke lecakule som drenering i krukker"....skal vi ikke bruke det??? Hva skal vi bruke som drenering da?

Mirakelblomsten din var bare helt nydelig! Ser at du også har fått varer fra Bakker. Jeg har etterlyst varene mine jeg, syns det har tatt såååå lang tid fra jeg mottok melding om at pakken var sendt, men nå ser jeg at du også har ventet i 8 dager...hm det skulle bli 8 dager i morgen. Helt utrolig at plantene greier det... Krysser fingre for å motta pakke i morgen jeg da!
Ha en fin kveld. Klem

Linda sa...

Hei!Åååå,for en nydelig blomst du har der.det må jo bugne hos deg til sommeren.
Kom meg ikke på hagemøte.
Gikk tydeligvis glipp av noe.
Kanskje du kan vise en krukke når du planter.
Hva skal man ha i steden for lekakuler?
Skal snart plante masse i krukker på jobb å tips om dette tas imot med takk.
God helg!:))

Blomsterguri sa...

Torv er anbefalt istedet for lecakuler. Jeg har vært innom torvet der foreleseren står og fått dette bekreftet i dag. Torv tar opp og lagrer vann - det gjør ikke lecakuler. Ble også anbefalt å bruke furukongler til å legge oppå dreneringshullene så de ikke tetter seg - alternativt flate steiner, men det blir ofte tungt. Jeg har også tenkt at å kutte til litt kapillærmatte å legge over eks. steinene vil være bra.

Mia sa...

Så många smarta planttips du kommer med. Känner mig direkt träffad, lecakulor, plantejord och blommorna rakt upp. Får försöka detta i år i stället. Ha en fin helg :)